دلایل افت درسی دانش آموزان
همه از کلمه شکست متنفرند. هیچ کس در این جهان برای شکست برنامه ریزی نمی کند. دانش آموزان برای کسب نمرات خوب و قبولی در آزمون های خود با اعداد لازم سخت تلاش می کنند. اما چندین بار با این همه تلاش، گرفتن نمره قبولی بسیار سخت است. دلایل متعددی برای افت تحصیلی وجود دارد که بسیاری از آنها علل داخلی و برخی دیگر علل خارجی هستند.
دبیرستان مرحله مهمی در زندگی تحصیلی و شغلی دانش آموز است.
کشوری با نرخ بالای ترک تحصیل از دبیرستان احتمالاً دارای نرخ سواد پایینی است و در نتیجه کمبود افراد حرفه ای آموزش دیده برای اداره کشور خود را دارد.
دانشگاهیان نقش مهمی در عملکرد دانشجویان دارند. طبق این مطالعه، دانشجویان با رتبه های بالاتر در آموزش عالی اغلب شانس بیشتری برای شغل دارند. دانش آموزان باید هم زندگی تحصیلی و هم زندگی شخصی را مدیریت کنند.
کسب نمرات خوب در دانشگاه ضروری است، نه فقط برای به دست آوردن یک شغل مناسب و مقیاس های دستمزد بالا. همچنین برای درک نوآوری ها و افزایش آگاهی است که نیاز به کسب و کارهایی دارد که در آینده مورد نیاز دانش آموزان خواهد بود.
بنابراین، دانش آموزان موفق تحصیلی، شانس زیادی برای انتخاب حامل دارند.
علل افت درسی دانش آموزان
درک این نکته ضروری است که چرا دانش آموزان در این مرحله حساس زندگی خود به سطوح بالایی از نمرات مردود رسیده اند. اگر پیشگیری از چنین علل یا چالشهایی امکانپذیر باشد، باید پیشگیری از این شکستها را انجام دهیم و کشور را به سمت چرخهای قدرتمند از موفقیت سوق دهیم. در زیر برخی از توضیحات در مورد دلایل افت درسی دانش آموزان آورده شده است:
1 ترس از شکست:
دانش آموز تمام تلاش خود را می کند تا سخت تلاش کند، و هنوز هم خیلی خوب عمل نمی کند. ترس از موفقیت نقطه مقابل شکست است. وقتی بچهای دارید که استعداد استثنایی یا بسیار باهوشی دارد، اغلب از آن آگاه نمیشود.
کودک از محبوبیت می ترسد و نمی خواهند مردم بگویند: “اوه، تو خیلی باهوشی.” او چنین توجهی را نمی خواهد. از سوی دیگر، اگر دانشآموزان حتی پس از تلاش برای مدت طولانی افت تحصیلی داشته باشند، ترس مادامالعمر در او ایجاد میشود و از عملکرد مناسب ناکام میمانند. در چنین مواردی خوب است که از یک کارشناس حوزه مشاوره کودک راهنمایی بگیرید.
2 عدم تمرکز:
در این عصر اطلاعات و فناوری که دستگاههای هوشمند و تلفنهای همراه نیاز اساسی جامعه هستند، تمرکز بر مطالعه بدون حواسپرتی بسیار دشوار است.
علیرغم دسترسی به اینترنت در هر زمان، مشارکت در شبکههای اجتماعی و انواع بازیهای ویدیویی در دسترس آنها، یافتن زمان برای مطالعه بسیار دشوار است. دانش آموزان به دلیل اینکه نمی توانند روی درس های خود تمرکز کنند و از این اتفاقات دنیوی حواسشان پرت می شود، دست و پنجه نرم می کنند.
3 اهمال کاری:
یک رویکرد به تعویق انداختن مطالعه نیز منجر به اختصاص زمان کمتر برای مطالعه می شود. ذهنیت تنبل و آرام دانش آموزان، آنها را از تلاش برای مطالعه و درک موضوعات مختلفی که می توانند در مورد آنها ارزیابی شوند، باز می دارد.
آنها تنبلتر از آن هستند که برای خودشان کار کنند و از دیگران انتظار دارند وظایف و امتحاناتشان را انجام دهند.
4 عدم مدیریت زمان:
زمان چون می دانیم کالای گرانبهایی است. هیچ زمان از دست رفته را نمی توان یک بار بازیابی کرد. همه حواسپرتیهای غیر تحصیلی بیشتر وقت دانشآموزان را میخورند. به دلیل به تعویق انداختن کار، آنها برای استفاده مناسب از زمان تلاش می کنند.
غالباً دانش آموزان به دلیل تعداد زیاد تعهدات تحصیلی نمی توانند مطالعات خود را اولویت بندی کنند و در نتیجه زمان ارزشمند خود را از دست می دهند. بنابراین دانشآموزانی که نمیتوانند زمان را بهاندازه کافی مدیریت کنند، در دبیرستان شکست میخورند.
عدم مدیریت زمان یکی از دلایل افت تحصیلی بسیاری از دانش آموزان است، پس زمان خود را با یک مشاوره تحصیلی در میان بگذارید
5 عدم تعهد:
درک ارزش سخت کوشی و فداکاری در زندگی به یک شغل علمی و حرفه ای مولد کمک می کند. شما باید هر سختی را به عنوان یک چالش در نظر بگیرید و روی آن کار کنید تا زندگی را سازنده تر کنید.
تسلیم شدن از چالش ها و مشکلات منجر به افت تحصیلی بالا می شود. ثبات کلید دستیابی به غیرممکن در زندگی است، بنابراین حفظ در زندگی را تمرین کنید زیرا نه در زندگی تحصیلی بلکه در تمام مراحل زندگی به آن کمک می کند.
6 تفکر منفی:
شک و تردید و نگرش منفی نسبت به زندگی و مشکلات آن نیز بسیار خطرناک است. اگر دانشآموزان پس از سکسکههای کوچک و مشکلات زندگی افسرده شوند، تمایل دارند نسبت به همه چیز در زندگی نگرش بدبینانه داشته باشند. آنها هیچ انگیزه ای برای یادگیری ندارند و در نهایت در دانشگاه شکست می خورند.
7 عدم اعتماد به نفس:
استفاده بیشتر از اینترنت و رسانه های اجتماعی دانش آموزان را به زندگی تنهایی و رفتارهای ضد اجتماعی سوق می دهد. تعداد دانش آموزانی که افراد درونگرا دارند رو به افزایش است.
چنین دانش آموزانی اعتماد به نفس ندارند و برای برخورد با دیگران اعتماد به نفس پایینی دارند. آنها اعتماد کمی به توانایی های خود دارند و از حمایت معلمان و همسالان و مشاوره خانواده خودداری می کنند.
8 فقدان توانایی تفکر:
با تمرین برنامه های درسی و آزمون های آکادمیک، به دانش آموز اجازه دهید تا سطح معینی از استدلال و توانایی استدلال عینی داشته باشد.
در مدرسه و دانشگاه، دانشآموزانی که تواناییهای فکری و تحلیلی ناکافی دارند، اغلب برای موفقیت تلاش میکنند و این یکی از علل افت تحصیلی آنها میشود.
9 عزت نفس بیش از حد:
حتی همانطور که مشاوران تحصیلی می گویند نداشتن اعتماد به نفس به شکست کمک می کند، داشتن شخصیت بیش از حد اعتماد به نفس نیز همین امر را موجب می شود.
به دلیل اعتماد بیش از حد به مهارت ها و توانایی های خود یا داشتن عزت نفس بیش از حد، دانش آموز نمی تواند در سطح مطلوب خود مطالعه کند و ممکن است در امتحانات مردود شود.
10 وابستگی به دیگران:
دانش آموز متکی به دیگران است که به جای آنها تصمیم بگیرد، به آنها بگوید چه نیازی دارند. آنها به این تکیه میکنند که دیگران این کار را برایشان انجام دهند، فقط به این دلیل که برای نجات آنها بیش از حد به دیگران وابسته شدهاند.
11 بی احتیاطی:
برخی از دانش آموزان به دلیل بی دقتی فکر می کنند. آنها به مطالعات خود ارزشی نمی دهند.
همه اینها برخی از علل افت تحصیلی است که به همین دلیل در دوره تحصیلی خود با شکست مواجه می شوند. اما مقابله با آن غیرممکن نیست.
با تغییر در سبک زندگی یا پیروی از برخی نکات، دانش آموزان می توانند بر همه اینها غلبه کنند و امتحانات خود را با رنگ آمیزی تمام کنند.
عوامل دیگری که باعث افت درسی دانش آموزان می شوند
دو نوع عامل نیز در افت تحصیلی در زندگی دانشجویی نقش دارند:
عوامل داخلی سازمانی | عوامل خارجی سازمانی | |
روش ارزشیابی روش تدریس
ارائه تکالیف آنلاین به جای افراد پشتیبانی کتبی آموزشی به دانش آموزان کتابخانه امکانات ویژگی های معلم |
رفتار والدین
وضعیت اجتماعی خانواده سطح آموزش والدین چشم انداز تجاری
|
|
نکاتی برای غلبه بر دلایل افت درسی دانش آموزان
برنامه ریزی برای زمان مطالعه روزانه:
دانشآموزانی که نمرات پایینی در یک یا چند کلاس دارند، برنامه منظمی برای مطالعه 30 تا 45 دقیقه در روز خواهند داشت. مدیریت وقت اضافه با توجه به موضوعات مختلف موضوعات مختلف خواهد بود. همانطور که در بالا بحث شد، ثبات به شما در دستیابی به اهدافتان کمک می کند.
مثبت فکر کن:
دانشآموزان باید بپذیرند که بعد از اینکه بفهمند چه مشکلی پیش آمده، اوضاع را درست میکنند. علاوه بر این، آنها باید فرض کنند که هنوز در مقطع تحصیلات تکمیلی عالی خواهند بود. آنها باید به خود ایمان داشته باشند. جنگ اکنون در سر شما نهفته است. شروع کنید به تصور اینکه از نظر آموزشی موفق هستید.
عادات خواندن را ایجاد کنید:
آن دسته از دانش آموزانی که پس از مدتی مطالعه حوصله شان سر می رود، باید عادت خواندن داشته باشند. این می تواند رمان، کتاب، مجله مورد علاقه شما و … باشد. با این کار عادت های نشستن و تمرکز را در خود ایجاد می کنید.
خود تحلیلی انجام دهید:
وقت گذاشتن برای فکر کردن در مورد اشتباهاتی که مرتکب شده اید صحبت کنید، کارهایی که باید متفاوت انجام می دادید.
استفاده صحیح از منابع:
دانش آموزان در طول زمان مطالعه بر یادگیری واژگان یا فرمول های مناسب تمرکز خواهند کرد. اگر دانشآموز در پیروی از یک ایده یا فرمول خاص دچار مشکل شد، ترفند این است که مکث کرده و کمک بگیرید. و هیچ کمبودی در خدمات یادگیری آنلاین وجود ندارد.
یافتن یک توضیح یا راه حل جدید و خاص برای یک سوال که به شما کمک می کند مفهوم را به طور موثر درک کنید.
کمک بخواهید:
وقتی دانشآموزان در کلاس هیچ موضوعی را نمیفهمند، باید در ساعات کاری از اساتید خود سؤالات را بپرسید. اغلب، با هم تیمی های خود در گفتگوهای گروهی شرکت کنید و سؤال بپرسید. از اینها چیزهای زیادی یاد خواهید گرفت.
بررسی روزانه یادداشت ها:
در پایان هر روز مدرسه، نوجوانان با مرور یادداشت های کلاس خود در مجموع از 10 دقیقه برای هر درس بهره مند می شوند. تجزیه و تحلیل روزانه یادداشت های کلاس به دانش آموزان کمک می کند تا بیشتر درس را در طول روز به خاطر بسپارند.
از تعطیلات تابستانی به درستی استفاده کنید:
تابستان زمان بسیار خوبی برای دانش آموزان است تا با یادگیری مجدد مطالب و پر کردن شکاف های یادگیری خود، روی هر موضوع دشواری تمرکز کنند. تعطیلات خود را بر این اساس مدیریت کنید تا بتوانید روی مطالعه خود تمرکز کنید و همچنین از آن لذت ببرید.
در طول تابستان، شرکت مجدد در کلاسهای سخت به دانشآموزان کمک میکند که شکافهای یادگیری خود را پر کنند. دفعه دوم همان درس را به روش بهتری می گذرانید زیرا دانش آموز مقداری دانش اولیه برای استفاده دارد.
به طور منظم مطالعه کنید:
شما شروع به تحقیقات زیادی می کنید. دانشآموزان میدانند که شکست انتخابی نیست وقتی بدون مدرکی که دانشجویان برای آن به اینجا آمدهاند به خانه فرستاده میشوید. وقتی امتحانات نزدیک است باید خارج از جدول زمانی برنامه مطالعه کنید. تکالیف خود را زودتر از موعد انجام دهید تا تحت فشار نباشید.
همه این نکات مطمئناً به شما کمک می کند تا بر علل افت تحصیلی خود غلبه کنید. این موارد را دنبال کنید و نتیجه بگیرید.