لیست کامل بهترین داروهای ضد افسردگی
افسردگی یک مسئله سلامت روان است که بیشتر اوایل بزرگسالی شروع میشود. همچنین در زنان شایعتر است. با این حال، هر کسی در هر سنی ممکن است با افسردگی مقابله کند. افسردگی بر مغز شما تأثیر میگذارد، بنابراین داروهای مفید در مغز شما مفید واقع می شوند و به درمان افسردگی کمک میکنند.
ممکن است فردی علائم افسردگی را در خودش تشخیص دهد. یا با مراجعه به کارگاه های روانشناسی احساس کند نیاز دارد علاوه بر کمک از روانشاسان با مراجعه به روانپزشک دارو دریافت کند. با ما همراه باشید تا شما را با داروهای ضدافسردگی آشنا کنیم.
داروهای ضد افسردگی رایج ممکن است به کاهش علائم شما کمک کنند، اما گزینه های زیادی نیز وجود دارد. هر دارویی که برای درمان افسردگی استفاده می شود با ایجاد تعادل در برخی مواد شیمیایی در مغز شما به نام انتقال دهنده های عصبی موثر است. این داروها به روش های کمی متفاوت کار می کنند تا علائم افسردگی شما را تسکین دهند.
افسردگی چیست؟
گاهی اوقات احساس غم و اندوه یا افسردگی توسط بیشتر افراد در دوره ای از زندگی تجربه می شود. احساس غم و اندوه یک واکنش طبیعی انسان در برابر شرایط دشوار مانند از دست دادن عزیز، مشکلات مالی یا مشکلات در خانه است. این احساس معمولاً چند روز طول میکشد.
با این حال، هنگامی که این احساسات به اندوه شدید تبدیل میشوند، یا فرد احساس ناتوانی، بی ارزشی و ناامیدی میکند و هفته ها یا بیشتر دوام میآورد، می تواند به دلیل افسردگی بالینی باشد. افسردگی یک بیماری روانی شایع اما جدی است که میلیون ها انسان را مبتلا میکند. علائم افسردگی در زندگی روزمره تداخل ایجاد می کند و درد قابل توجهی برای بیمار و عزیزانشان ایجاد می کند. اگرچه با درمان مناسب و مشاوره فردی حتی علائم شدید افسردگی نیز می توانند بهتر شوند اما بسیاری از افراد هرگز به دنبال درمان نیستند.
در خانوادههایی که یک یا چند نفر از اعضای آنها مبتلا به افسردگی هستند توصیه میشود که اعضای خانواده برای دریافت راهنماییهای تخصصی به مشاوره خانواده مراجعه کنند.
داروهای ضد افسردگی
بسیاری از داروهای رایج در گروه های دارویی زیر قرار می گیرند:
- مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI)
- مهارکننده های جذب مجدد سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI)
- داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCA)
- ضد افسردگی چهار حلقه ای
- مسدود کننده جذب مجدد دوپامین
- آنتاگونیست گیرنده 5-HT1A
- آنتاگونیست های گیرنده 5-HT2
- آنتاگونیست گیرنده 5-HT3
- مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI)
- آنتاگونیست نورآدرنرژیک
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه عملکرد همه این داروها و عوارض جانبی احتمالی آنها با ما همراه باشید.
نحوه عملکرد داروهای ضد افسردگی
1. مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI)
SSRI معمول ترین داروی ضد افسردگی است که تجویز می شود. عدم تعادل سروتونین ممکن است در افسردگی نقش داشته باشد. این داروها با کاهش جذب مجدد سروتونین در مغز شما با علائم افسردگی مقابله می کنند. این اثر باعث می شود سروتونین بیشتری در مغز شما کار کند.
SSRI ها عبارتند از:
- سرترالین (زولوفت)
- فلوکستین (Prozac ، Sarafem)
- سیتالوپرام (Celexa)
- اسکیتالوپرام (لکساپرو)
- پاروکستین (Paxil، Pexeva ، Brisdelle)
- فلووکسامین (Luvox)
عوارض جانبی رایج SSRI ها عبارتند از:
- حالت تهوع
- مشکل خواب
- عصبی بودن
- لرزیدن
- مشکلات جنسی
به طور کلی توصیه میشود افرادی که دچار مشکلات جنسی هستند از مشاوران حوزه سکس تراپی کمک بگیرند.
2. مهارکننده های جذب مجدد سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI)
SNRI ها به بهبود سطح سروتونین و نوراپی نفرین در مغز شما کمک می کنند. این ممکن است علائم افسردگی را کاهش دهد. این داروها شامل موارد زیر است:
- دزونلافاکسین (پریستیق، خدزلا)
- دولوکستین (Cymbalta)
- لوومیلناسیپران (فتزیما)
- ونلافاکسین (Effexor XR)
دولوکستین علاوه بر درمان افسردگی، ممکن است درد را نیز تسکین دهد. این مهم است زیرا درد مزمن می تواند به افسردگی منجر شود یا آن را بدتر کند. در برخی موارد، مبتلایان به افسردگی از درد و دردها بیشتر آگاه می شوند. دارویی که هم افسردگی و هم درد را درمان می کند مانند دولوکستین می تواند برای این افراد مفید باشد.
عوارض جانبی شایع SNRI ها عبارتند از:
- حالت تهوع
- خواب آلودگی
- خستگی
- یبوست
- دهان خشک
3. داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCA)
TCAs اغلب هنگامی که SSRI یا سایر داروهای ضد افسردگی کار نمی کنند، تجویز می شود. کاملاً مشخص نیست که این داروها برای درمان افسردگی چگونه کار می کنند.
TCAs شامل موارد زیر است:
- آمیتریپتیلین
- آموکساپین
- کلومیپرامین (آنافرانیل)
- دسیپرامین (نورپرین)
- داکسپین
- ایمی پرامین (توفرانیل)
- نورتریپتیلین (پاملور)
- پروتریپتیلین
- تریمی پرامین (سورمونتیل)
عوارض جانبی رایج TCA ها می تواند شامل موارد زیر باشد:
- یبوست
- دهان خشک
- خستگی
عوارض جانبی جدی تر این داروها عبارتند از:
- فشار خون پایین
- ضربان قلب نامنظم
- تشنج
4. ضد افسردگی چهار حلقه ای
ماپروتیلین برای درمان افسردگی و اضطراب استفاده می شود. همچنین با تعادل انتقال دهنده های عصبی برای کاهش علائم افسردگی عمل می کند.
عوارض جانبی شایع این دارو عبارتند از:
- خواب آلودگی
- ضعف
- سبکی سر
- سردرد
- تاری دید
- دهان خشک
5. مسدود کننده جذب مجدد دوپامین
بوپروپیون (Wellbutrin Forfivo Aplenzin ) مسدود کننده جذب خفیف دوپامین و نوراپی نفرین است. این برای افسردگی و اختلال عاطفی فصلی استفاده می شود. همچنین در ترک سیگار استفاده می شود.
عوارض جانبی شایع عبارتند از:
- حالت تهوع
- استفراغ
- یبوست
- سرگیجه
- تاری دید
6. آنتاگونیست گیرنده 5-HT1A
دارویی در این کلاس که برای درمان افسردگی استفاده می شود ، vilazodone (Viibryd) نامیده می شود. با تعادل سطح سروتونین و سایر انتقال دهنده های عصبی کار می کند.
این دارو به ندرت به عنوان درمان خط اول افسردگی استفاده می شود. این بدان معناست که معمولاً فقط در مواردی تجویز می شود که سایر داروها به درد شما نخوردند یا باعث عوارض جانبی آزار دهنده ای شوند.
عوارض جانبی می تواند شامل موارد زیر باشد:
- حالت تهوع
- استفراغ
- مشکل خواب
7. آنتاگونیست های گیرنده 5-HT2
از دو آنتاگونیست گیرنده 5-HT2، نفازودون و ترازودون (اولپترو) برای درمان افسردگی استفاده می شود. اینها داروهای قدیمی هستند. آنها مواد شیمیایی را در مغز شما تغییر می دهند تا به افسردگی کمک کنند.
عوارض جانبی شایع عبارتند از:
- خواب آلودگی
- سرگیجه
- دهان خشک
8. آنتاگونیست گیرنده 5-HT3
آنتی گونیست گیرنده 5-HT3 ورتیوكستین (برینتلیكس) با تأثیر بر فعالیت مواد شیمیایی مغز، افسردگی را درمان می كند.
عوارض جانبی شایع عبارتند از:
- مشکلات جنسی
- حالت تهوع
9. مهار کننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI)
MAOI ها داروهای قدیمی تر هستند که افسردگی را درمان می کنند. آنها با جلوگیری از تجزیه نوراپی نفرین، دوپامین و سروتونین کار می کنند. مصرف آنها از سایر داروهای ضد افسردگی دشوارتر است. آنها همچنین نمی توانند با مواد محرک یا سایر داروهای ضد افسردگی ترکیب شوند.
MAOI ها عبارتند از:
- ایزوکارباکسازید (مارپلان)
- فنلزین (ناردیل)
- selegiline (Emsam)، که به عنوان یک پچ ترانس درمال ارائه می شود
- ترانسیل پرومین (Parnate)
MAOI ها عوارض جانبی زیادی نیز دارند. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
- حالت تهوع
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- مشکل خواب
- بی قراری
10. آنتاگونیست نورآدرنرژیک
میرتازاپین (رمرون) در درجه اول برای افسردگی استفاده می شود. این مواد شیمیایی خاصی را در مغز شما تغییر می دهد تا علائم افسردگی را تسکین دهد.
عوارض جانبی شایع عبارتند از:
- خواب آلودگی
- سرگیجه
- افزایش وزن
- داروهای غیر معمول
حرف آخر
وقتی نوبت به درمان افسردگی می رسد، آنچه برای یک فرد مفید است ممکن است برای دیگری مفید نباشد. یافتن داروی مناسب برای افسردگی می تواند زمان بر باشد.
اگر شروع به مصرف دارو برای افسردگی خود کردید، برای آزمایش و خطا وقت بگذارید.
از پزشک خود بپرسید چه مدت طول می کشد تا داروی شما موثر باشد. اگر تا آن زمان علائم افسردگی شما بهبود نیافته است، با پزشک خود صحبت کنید. آنها ممکن است داروی دیگری را پیشنهاد دهند که ممکن است در تسکین افسردگی شما موثرتر باشد.
با مراجعه به کلینیک پیروزی کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید. شما عزیزان می توانید هم اکنون از طریق شماره تماس های درج شده با مشاورین ما ارتباط برقرار کرده و از خدمات ما بصورت آنلاین، تلفنی و حضوری بهرهمند شوید.