مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟
طلاق غیر توافقی زمانی است که یک طرف آنچه را که در اوراق طلاق در مورد آن ها گفته می شود، نپذیرد. طلاق توافقی، طلاقی است که هر دو طرف با دلایل طلاق توافق کنند. طلاق توافقی روشی نسبتاً سریع و مقرون به صرفه برای طلاق است. از تقدیم دادخواست طلاق در دادگاه تا زمان دریافت کامل حکم شما، مدت زمان طلاق توافقی به عوامل بسیاری بستگی دارد . با ما همراه باشید و به خواندن ادامه دهید تا شما را در این زمینه کمک نماییم.
طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟
در یک طلاق توافقی، شما و همسرتان در مورد همه موارد طلاق خود به توافق می رسید، از جمله:
- چگونه مسئولیت حضانت، زمان فرزندپروری و مسئولیت والدین را با هم تقسیم می کنید
- میزان و مدت زمان هرگونه حمایت از کودک
- مقدار و مدت زمان حمایت از همسر (نفقه)
- مهریه
- اجرت المثل دوران زوجیت
وقتی به این توافق نامه ها رسیدید، مجبور نیستید وارد دادگاه شوید و بحث کنید. در عوض، شما فرم دادگاه و “توافق نامه طلاق” را تنظیم می کنید که جزئیات توافق نامه هایی را که در مورد چگونگی حضانت فرزندانتان و اینکه آیا پرداخت های حمایتی تغییر می کند، شرح می دهد.
توافق شما و طلاق نهایی شما باید توسط قاضی تأیید شود ، این مسئله نباید مشکلی باشد. قاضی معمولاً موافقت نامه را تأیید می کند، مگر اینکه مشخص شود که این شرایط کاملاً ناعادلانه در مورد یک شخص است یا در زمانی که یک نفر تحت فشار بوده است تنظیم شده است. به محض سپری شدن مدت زمان لازم (تعیین شده توسط قانون کشور)، طلاق قطعی است. هر طلاق توافقی یکسان نیست و به راحتی پیش نمی رود. این فرآیند زمانی ساده است که زن و شوهر فرزند خردسال نداشته باشند در غیر این صورت ممکن است مدت زمان طلاق توافقی اندکی به طول بیانجامد.
جدیدترین شرایط طلاق توافقی
شرایط طلاق توافقی در استان تهران و البته در ایران تغییر کرده و متقاضیان گرامی باید به سامانه نوبت دهی طلاق مراجعه نموده و با ثبت اطلاعات خود در این سامانه، در زمان تعیین شده به مرکز غربالگری یا مراکز مشاوره خانواده مراجعه کنند.که همین موضوع سبب بیشتر شدن مدت زمان طلاق توافقی خواهد شد.
بعد از انجام مشاوره های طلاق، باید گواهی عدم انصراف از طلاق را از مرکز مشاوره به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل داده شود و دفتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست را ثبت و به دادگاه خانواده صالح ارجاع نمایند.
نکات مهم در مدت زمان طلاق توافقی
- در اولین گام از طلاق توافقی لازم است زوجین در سامانه مداخله در طلاق مرکز بهزیستی ثبت نام نمایند و برای مشاوره در یکی از مراکز بهزیستی وقت بگیرند.
- بعد از انجام این جلسات که در 45 روز 5 جلسه بر گزار می شود گواهی از سوی مرکز مشاوره طلاق مبتنی بر تایید طلاق به دادگاه فرستاده می شود .
- معمولا مشاوره طلاق در کلینیک پیروزی 5 جلسه به طول می انجامد و فاصله زمانی بین جلسات به زوجین و کارشناسان بستگی دارد.
- حضور زوجین در تمامی جلسات مشاوره طلاق الزامی است. در غیر این صورت صدور گواهی عدم انصراف از طلاق و پس از آن ثبت دادخواست طلاق و در نهایت اخذ رای دادگاه امکانپذیر نیست.
مدت زمان طلاق توافقی به چه عواملی بستگی دارد؟
مدت زمان طلاق توافقی به عوامل خاصی بستگی دارد. از جمله این عوامل عبارتند از:
- بیست و پنجم هر ماه تا شروع ماه بعد به دلیل ارائه آمار توسط هر شعبه، دادخواست طلاق توافقی و هر دادخواست دیگری به شعب ارجاع نمی شود.
- اگر وکالت بصورت مع الواسطه باشد و یا همسرتان در ابتدای زندگی از شما وکالت طلاق را گرفته باشد، به دلیل حساسیتهای زیاد موضوع طلاق، شعب دادگاه خانواده موظف است صحت وکالتنامه و مدت اعتبار آن را استعلام می کنند که همین موضوع مدت زمان طلاق توافقی را تا حدودی طولانی می نماید. و بر مدت زمان طلاق توافقی تاثیر می گذارد.
آیا زوجین دارای فرزندان خردسال می توانند طلاق توافقی داشته باشند؟
زوج هایی که دارای فرزندان خردسال هستند، در صورت توافق بر سر همه موضوعات اصلی ذکر شده در بالا، معمولاً می توانند از طریق طلاق توافقی اقدام کنند. زن و شوهری که در یک یا دو زمینه اختلاف نظر جزئی دارند، ممکن است بتوانند از طلاق قابل اعتراض در دادگاه جلوگیری کنند، اما تا زمانی که به توافق کامل نرسند، باید با یکدیگر مذاکره کنند. اگر آن ها قادر به برقراری ارتباط خوب باشند، ممکن است بتوانند مستقیماً مذاکره کنند. اگر این امکان پذیر نباشد، زوجین می توانند برای حل اختلافات خود به یک مشاوره روی آورند. کلینیک پیروزی می تواند در این زمینه با انجام مشاوره های پی در پی از جمله مشاوره خانواده به شما کمک نماید و البته مدت زمان طلاق توافقی را کاهش دهد.
آیا در طلاق توافقی به وکلا نیاز داریم؟
اگر می خواهید مدت زمان طلاق توافقی به حداقل برسد از این وکیل کمک بگیرید. احتمالاً بدون کمک وكالت از عهده طلاق توافقی خود برمی آیید، اما شاید بخواهید از یك وكیل بخواهید مدارک شما را بررسی كند و شاید توافقنامه تسویه حساب شما را بررسی كند، خصوصاً اگر فرزند خردسال دارید و یا دارایی های قابل توجه.
زوجینی که ازدواج کوتاه مدت دارند، فرزندان خردسالی برای مراقبت ندارند و دارایی کمی که باید تقسیم شود ممکن است بدون وکیل توسط هر دو همسر بتوانند طلاق خود را به اتمام برسانند.
زوجین با شرایط پیچیده تر نیز ممکن است بدون وکالت پیش روند، اما با احتیاط بیشتر، زیرا یکی از این دو همسر می تواند از حقوق قانونی قابل توجهی صرف نظر کند. ممکن است منطقی باشد که یک وکیل مشاور استخدام کنید تا به شما کمک کند اسناد و مدارک و توافق نامه احتمالی تسویه حساب خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچ اشتباهی مرتکب نشده اید. شما عزیزان می توانید با مراجعه به کلینیک پیروزی از مشاوره طلاق بهره مند شوید. روانشناسان ما در تمامی روز های هفته آماده خدمت رسانی به شما عزیزان بصورت تلفنی، آنلاین و حضوری هستند. از طریق شماره های درج شده با ما تماس بگیرید.
تهیه کنندگان اسناد حقوقی در کمک به مدت زمان طلاق توافقی
تهیه کنندگان اسناد حقوقی می توانند در مدت زمان طلاق توافقی به شما کمک کنند. یک تهیه کننده اسناد حقوقی می تواند در زمینه مدارک طلاق به شما کمک کند. در بسیاری از کشورها، تهیه کنندگان اسناد حقوقی، مجوزهای قانونی، یا تایپیست های حقوقی (نام های مختلف برای یک شغل) می توانند به شما کمک کنند تا فرم دادگاه برای طلاق را تهیه کنید. آن ها نمی توانند به شما مشاوره حقوقی دهند، اما می توانند شما را به منابع مفیدی هدایت کنند و سپس مطمئن شوند که فرم ها به درستی پر شده اند تا روند دادگاه شما روان باشد. و مدت زمان طلاق توافقی کمتر شود.
مزایا و معایب طلاق توافقی
-
مزایا
بارزترین مزیت هزینه است. هزینه طلاق های توافقی به طور کلی بسیار کمتر از طلاق های مورد اختلاف است. طلاق توافقی اغلب می تواند فقط با پرداخت هزینه های تشکیل دادگاه به اتمام برسد. حتی در مواردی که وکلا در تهیه مدارک یا کمک به مذاکرات محدود مشارکت داشته باشند، اگر زوجین بتوانند بدون مراجعه به دادگاه به توافق برسند، می توان هزینه ها را پایین نگه داشت. ممانعت از دادگاه مهمترین مزیت دیگر طلاق توافقی است. و به حداقل رساندن درگیری می تواند زمان بهبودی را برای همه افراد درگیر تسریع کند.
زوجینی که شرایط پیچیده و اختلاف نظر عمده ای دارند، ممکن است با طلاق توافقی موافق نباشند. اختلافات عمده مالی یا عاطفی بین همسران ممکن است مسائل را پیچیده کند، مثلاً جایی که یکی از همسران توانایی درآمدزایی بسیار بیشتری دارد. همسری که خشونت خانوادگی توسط همسر دیگر را تجربه کرده یا از آن هراس دارد، در هر مذاکره ای به ضرر خواهد بود و احتمالاً به نمایندگی قانونی احتیاج دارد.
با این حال ، حتی اگر طلاق توافقی گزینه ای نباشد، قبل از نتیجه گیری در این مورد که دادرسی طلاق کاملاً اعتراض آمیز تنها گزینه است، زن و شوهر ممکن است بررسی کنند که آیا می توانند برخی مسائل را خارج از دادگاه حل و فصل کنند. دعاوی طولانی مدت همیشه هم خصمانه است و هم گران. محدود کردن تعداد مسائلی که باید با آن ها درگیر شوید بهترین راه برای حفظ دارایی ها و کاهش تعارض است.
-
معایب
وقتی یکی از همسران همسر دیگری را کتک می زند، طلاق توافقی ایده بدی است. اگر سابقه خشونت خانوادگی، سو استفاده عاطفی یا برخی دیگر از اختلافات قدرت در روابط وجود داشته باشد، تقریباً همیشه منجر به این می شود که یک همسر نسبت به دیگری برتری ناعادلانه داشته باشد.
وقتی طرفین نتوانند بدون درگیری با یکدیگر گفتگو کنند، طلاق توافقی نیز فکر بدی است. اگر همسرتان از هرگونه بحث در مورد طلاق با شما امتناع ورزد، یا هر گفتگو در نتیجه فریاد آور به پایان می رسد اما شما مصمم هستید که با طلاق پیش بروید، احتمالاً باید با یک طلاق اعتراض آمیز جلو بروید و باید یک وکیل استخدام کنید. به همین ترتیب اگر یکی یا هر دوی شما در اختیار داشتن برخی از املاک یا گرفتن سهم بیشتری از دارایی های زناشویی باشید، این امر می تواند منجر به اختلاف نظر شود که ممکن است به راحتی در یک دادخواست طلاق توافقی حل نشود.