مهارت گفتگو چیست + نکات طلایی تقویت آن
داشتن مهارت گفتگو قوی به شما امکان می دهد با اطمینان هر کسی را به خود جذب کنید یا در سازمان خود مشغول کنید، خواه کارآموز جدید باشد یا مدیر عامل شرکت. و از آنجا که فرصت ها غالباً به کسانی که دوست داشتنی و با اعتماد به نفس هستند ارائه می شود، بهبود مهارت گفتگو می تواند به سرعت رشد شغلی شما کمک کند. بهبود مکالمه شما به تمرین و تأثیر آگاهانه نیاز دارد. قرار است گفتگوها سرگرم کننده باشد. آنها شامل تعاملات شخصی بین دو یا چند نفر هستند. اما بسیاری از مردم نگران گفتگو هستند. آنها نگرانند که نتوانند گفتگو را ادامه دهند یا درباره آنچه که میخواهند نظر دهند.
ادامه گفتگو یک هنر است و به نظر می رسد اکنون بسیاری از ما فاقد آن هستیم. کلینیک پیروزی در اینجا توضیح می دهد که چگونه می توانید “هنر مهارت گفتگو ” را یاد بگیرید و با دیگران گفتگوی سازنده و لذت بخشی داشته باشید. ما در مورد اهمیت مهارت مکالمه در محل کار بحث می کنیم و نکاتی را در مورد چگونگی بهبود مهارت گفتگو خود به اشتراک می گذاریم.
نکات طلایی تقویت مهارت گفتگو
مهارت گفتگو به یک گروه جمعی از مهارتها برای برقراری ارتباط موثر با شخص دیگر نیاز دارد. آنها به شما امکان می دهند دیگران را درک کنید. بیشتر از این، مهارت مکالمه به شما امکان می دهد با مردم ارتباط برقرار کنید و روابط محکم برقرار کنید. افرادی که محاوره قوی دارند کاریزماتیک به نظر می رسند و دیگران غالباً به این رفتار جلب می شوند.
1. به طور فعال به دیگران گوش دهید
گوش دادن نشان می دهد که ما به شخص مقابل و حرف های او علاقه مند هستیم. گوش دادن به اندازه صحبت کردن بسیار حیاتی است زیرا مکالمه باید شامل اشتراک اطلاعات باشد. با توجه، پرسیدن سوالات واضح و تکرار پیام به گوینده، گوش دادن فعال را تمرین کنید.
2. به دنبال نشانه های غیرکلامی باشید
ارتباط غیر کلامی به همان اندازه کلماتی که فرد انتخاب می کند مهم است. یک مثال زبان بدن است. با شخص مقابل تماس چشمی برقرار کنید. سر خود را به نشانه بله تکان دهید یا سر خود را به نشانه نه تکان دهید. برای شنیدن بهتر حرف های آنها کمی به جلو خم شوید. مهم است که پیامی که با زبان بدن ارسال می کنید، چه از نظر بدنی و چه از نظر کلامی سازگار باشد.
3. تماس چشمی را حفظ کنید
در حالی که بیشتر افراد فقط تقریباً دو سوم زمان یا کمتر از آن ارتباط چشمی برقرار می کنند، حفظ تماس چشمی اطمینان و علاقه به آنچه گفته می شود را به همراه دارد. سعی کنید تماس چشمی با شخصی که با او صحبت می کنید برقرار کنید. اعتماد به نفس بر پیام شما تأکید می کند. صاف بایستید. از لحن هم سطح استفاده کنید. ارتباط چشمی برقرار کنید. بدانید چه می خواهید و باور کنید که می توانید آن را بدست آورید. این همان جایی است که گوش دادن فعال می تواند مفید واقع شود، همچنین همدلی.
4. همدلی داشته باشید
همدلی امری حیاتی است. خود را به جای شخص دیگر قرار دهید. سعی کنید دیدگاه آنها را ببینید. عباراتی مانند “من می فهمم چه میگویی” می تواند به ایجاد اعتماد کمک کند. به شخص مقابل احترام بگذارید، حتی در مواقعی که مخالف آن هستید. مودب و حرفه ای باشید. ممکن است مردم سخنان شما را فراموش کنند، اما احساس شما را فراموش نمی کنند. همدل باشید با گفتار و عملکرد خود اهمیت آنها را به آنها نشان دهید.
5. به جزئیات توجه کنید
افرادی که مهارت گفتگو قوی دارند، به جزئیاتی توجه می کنند که ممکن است افراد عادی متوجه آن نشوند و در هنگام مکالمه به آن جزئیات توجه می کنند. به عنوان مثال، ممکن است متوجه شوید شخصی که با او صحبت می کنید کمی لهجه دارد یا انگشتر جالبی به دست دارد. اینها جزئیات کوچکی است که می توانید در مکالمه خود بیاورید تا به طرف مقابل نشان دهید که آنها توجه بی نظیر شما را دارند. تعارفات مربوط به این جزئیات کوچک را ارائه دهید.
6. بینش جالب ارائه دهید
افرادی که مهارت گفتگو خوبی دارند می توانند به طور مکرر مواردی را که نمی دانید به شما بگویند. گوش دادن به پادکستها کتاب و مجلات صنعت مفید است. درباره صنعت خود آنچه می توانید بیاموزید تا وقتی در موقعیتی قرار گرفتید که درباره سازمان خود بحث می کنید، دانش عمیقی درباره صنعت و هر گرایش جدید ارائه دهید.
7. آرام صحبت کنید
افرادی که اهل گفتگو هستند، معمولاً طوری رفتار می کنند که گویی وقت زیادی دارند و گویا جای دیگری که ترجیح می دهند وجود ندارد. آنها وقتی صحبت می کنند وقت خود را در اختیار طرف مقابل قرار میدهند و اغلب در مورد آنچه قبل از صحبت می گویند تأمل می کنند.
8. از کلمات مناسب استفاده کنید
توانایی برقراری ارتباط خوب با دیگران، ارتباط زیادی با یافتن کلمات مناسب برای انتقال احساسات یا افکار دقیق دارد. تلاش کنید تا دائماً واژگان خود را توسعه دهید و در برقراری ارتباط با حداکثر دقت ممکن تمرین کنید. با گسترش واژگان خود، راحت تر بیان خواهید کرد.
چرا مهارت مکالمه مهم است؟
مهارت گفتگو هنگام ایجاد روابط بسیار مهم هستند. گوش دادن به مردم و درگیر شدن با آنچه آنها گفتهاند مهارت مهمی است که ادب را منتقل می کند و پیوندهای عاطفی را تقویت می کند. برای کودکان، مهارت مکالمه به آنها کمک می کند اعتماد به نفس پیدا کنند و دوستی را حفظ کنند.
بهبود مهارت مکالمه بخش مهمی در رشد زبان کودکان است. گوش دادن به دیگران به کودکان کمک می کند تا واژگان خود را بسازند و به یک زبان تسلط بیشتری پیدا کنند. مکالمات می توانند به کودکان امکان اشتراک و تبادل نظر و یادگیری بیشتر درباره دیدگاه های دیگران را بدهند.
توسعه مهارتهای مکالمه در مدرسه مهم است زیرا در زندگی بعدی در محیطهایی مانند مغازه ها، مکانهای غذا خوردن و محل کار آنها یک بخش حیاتی از تعامل اجتماعی است.
مواردی که بر مهارت مکالمه فرزند شما تأثیر می گذارد
چند مورد وجود دارد که ممکن است بر چگونگی مهارت مکالمه در کودکان تأثیر بگذارد:
توانایی مدیریت رفتار و واکنشهای شما نسبت به اتفاقاتی است که در اطراف شما اتفاق می افتد. این بخش مهمی از یادگیری صحبت کردن و گوش دادن است.
یک کودک بسیار اجتماعی ممکن است بخواهد در هر مکالمه ای درگیر شود و در گوش دادن مشکل داشته باشد. از طرف دیگر، کودکی که خجالتی است یا دیر گرم می شود، ممکن است گوش دادن به او راحت تر باشد اما پاسخ دادن به او سخت تر است.