اسکیزوفرنی و ازدواج

اسکیزوفرنی و ازدواج

اسکیزوفرنی به عنوان یکی از حادترین بیماری های روانی شناخته شده است که با ایجاد ناهنجاری در عملکرد مغز، موجب اختلال در گفتار و رفتار و ایجاد توهم و هذیان در افراد می شود. قطعا ازدواج با هر فرد دارای بیماری های روانی، با مشکلات فراوانی همراه خواهد بود که شروع زندگی مشترک با فرد دارای اسکیزوفرنی هم مشکلات مختص به خود را دارد چرا که این افراد حتی قادر به برقراری ارتباط با دیگران نیستند.

حس واقعیت در افراد مبتلا، مختل می شود و به همین ترتیب، دچار هذیان هم می شوند. مطابق با آمار های بدست آمده میزان ازدواج در آقایان مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی بسیار کم و آمار طلاق در آنها بالاست. ابتلا به برخی از بیماری های جنسی نیز یکی از علائم و مشکلات این اختلال می باشد. البته نمی توان گفت اصلا نباید با افراد دارای اسکیزوفرنی ازدواج کرد، بلکه ازدواج درست با این دسته از انسان ها، می تواند در بهبود علائم آنها نقش پررنگی ایفا کند.

علائم اسکیزوفرنی

توهم

این افراد معمولا چیزهایی را می بینند و یا می شوند که عملا وجود خارجی ندارند..

هذیان

افراد اسکیزوفرن گاهی چیزهایی را بیان می کنند که قابل درک نیستند.

عدم علاقه به فعالیت های روزمره

اسکیزوفرن ها حالاتی از افسردگی را نیز تجربه می کنند و در اغلب اوقات به قدری بی حوصله می شوند که حتی قادر به انجام کارهای روزمره خود نیستند.

انزوا طلبی

این افراد اغلب تمایل دارند تنها باشند. دوست ندارند مدت زیادی را در جمع حضور پیدا کنند و رفته رفته از اطرافیان خود فاصله می گیرند.

گفتار نامنظم

اسکیزوفرن ها در طی صحبت خود به صورت ناگهانی نامنظم و بی معنی صحبت می کنند به طوری که خیلی از افراد قادر به درک گفتارشان نیستند.

اسکیزوفرنی و ازدواج

تمایل به همراهی با همسر

افراد مبتلا به اسکیزوفرنی مانند هر فرد عادی دیگری نیاز به عشق و محبت، ایجاد رابطه عاطفی، همدلی و همراهی دارند.

عدم اعتماد به نفس

برخی ممکن است در اثر ابتلا به این اختلال، اعتماد به نفس خود را از دست دهند و حتی توانایی شروع یک رابطه برای زندگی مشترک را نداشته باشند.

ترس از طرد شدن

بسیاری از افراد تصور می کنند، اسکیزوفرنی و ازدواج دو مقوله کاملا جدا از هم هستند که نمی توان به صورت همزمان به هردوی آنها فکر کرد. یکی از دلایل این تفکر، ترس از طرد شدن این افراد از سوی دیگران می باشد که معمولا این ترس ناشی از تجربه تلخ از تبعیض، قضاوت و طرد شدگی می باشد.

احتمال انتقال بیماری به فرزند

از آنجایی که این اختلال، دارای ریشه ژنتیکی می باشد و افراد ریسک انتقال بیماری به فرزند خود را قبول نمی کنند، از ازدواج به شدت دوری می کنند.

تاثیر بر رابطه

همانطور که ذکر کردیم، انسان های دارای اسکیزوفرنی، توانایی برقرار رابطه صحیح را ندارند و همین موضوع موجب می شود در زندگی زناشویی خود توانایی همدلی و بیان احساسات را نداشته باشند.

ازدواج افراد مبتلا به اسکیزوفرنی

عواقب ازدواج با فرد مبتلا به اسکیزوفرنی

بار زیاد بر دوش همسر

اختلالات روانی، نیازهای ویژه ای را طلب می کند که همین موضوع باعث سنگین شدن بار روی دوش همسر می شود. این دسته از افراد نیاز به حمایت و مراقبت زیاد، مراقبت های پزشکی و … دارند که موجب ایجاد فشار و استرس برای همسر خواهد شد.

نیاز به مراقبت مداوم

مراقبت های افراد شیزوفرن شامل مراجعه مرتب به روانشناس یا روانپزشک، مصرف دارو و … می باشد که حضور همیشگی همسر نیاز است.

ایجاد سوتفاهم

افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است در ارتباطات خود دچار سوتفاهم و اختلال در همبستگی شوند که همین سوتفاهمات می توانند باعث بروز تنش های مداوم در زندگی زناشویی شوند.

محدودیت در ارتباطات

آن‌ها معمولا نمی توانند احساسات دیگران را به راحتی درک کنند و در بیان احساس خود نیز دچار مشکل می شوند.

انزوا طلبی

نیاز به تنهایی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی به چشم می خورد، آنها معمولا تمایل به تنهایی دارند و ممکن است با نیاز همسرشان به تعامل، با تناقض روبرو شوند.

عواقب ازدواج با افراد مبتلا به اسکیزوفرنی

امکان بچه دار شدن افراد دارای اختلال اسکیزوفرنی

افراد مبتلا به این اختلال، در برخی موارد امکان بچه دار شدن دارند. اما نکته حائز اهمیت این است که قبل از اقدام به بچه دار شدن، حتما می بایست با پزشک خود مشورت های لازم را انجام دهند و در مورد مسائل مرتبط با بارداری افراد اسکیزوفرنی اطلاعات کافی کسب کنند. اسکیزوفرن ها قبل از اقدام به بچه داری، باید سعی کنند با درمان های دارویی و جلسات روان درمانی عوارض و علائم بیماری خود را کنترل کنند.

بارداری قادر به ایجاد تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی زیادی در بدن زن ها می شوند که می تواند علائم اسکیزوفرنی را دستخوش تغییر کند. این تغییرات ممکن است باعث افزایش استرس، ایجاد افکار نادرست، بی قراری، علائم افسردگی و … شوند.

بچه‌دار شدن افراد اسکیزوفرنی

نحوه حمایت از همسر مبتلا به اسکیزوفرنی

مراقبت از افراد شیزوفرن، امری بسیار سخت و گاها خسته کننده می باشد که هرکسی نمی تواند مسئولیت این سختی را بر عهده بگیرد. برای حمایت و کمک به بهبود این دسته از افراد باید دو مورد را بررسی کنیم.

اول: فرد مبتلا باید درمان را بپذیرد، در صورتی که فرد به طی روند درمان تن ندهد و پیگیر درمان خود نباشد، علائم شدت می یابند و رابطه فرد با همسر مختل می شود چرا که همسر افراد دارای اسکیزوفرنی نمی توانند درک شوند، احساسات همسرشان را نمی شنوند و … که خب در چنین شرایطی ادامه رابطه امری دشوار خواهد بود.

دوم: تشویق بیمار برای شروع درمان که نسبتا امری نفس گیر می باشد چرا که بیماران از ترس برچسب خوردن و طرد شدن از سوی دیگران، بیماری خود را انکار می کنند یا در صورت پذیرش بیماری، شروع روند درمان را نمی پذیرند.

با توجه به مواردی که گفته شد، اسکیزوفرنی یک اختلال روانی مزمن است که جنبه های مختلفی از زندگی فرد را با اختلال روبه رو می کند. توصیه ما به شما این است که در صورت مشاهده علائم مشکوک در خود یا اطرافیان، برای تشخیص و درمان به موقع، از خدمات روانشناسی کلینیک پیروزی اعم از جلسات مشاوره فردی، مشاوره پیش از ازدواج و … بهره مند شوید. همچنین خانواده و همسر بیمار، می توانند با شرکت در برخی گروه های مخصوص، از تجربیات دیگران استفاده کنند، برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با مشاوران مرکز پیروزی در ارتباط باشید.

دریافت نوبت:

جهت دریافت مشاوره فردی از متخصصین و مشاورین کلینیک پیروزی کافی‌ست با شماره‌های زیر تماس بگیرید:

شماره تماس یپروزی: ۰۲۱۷۷۴۳۱۶۴۹
شماره تماس قیطریه: 02126456903

ساعات کار

روزهای هفته 8:00 – 17:00
پنج شنبه با هماهنگی
جمعه تعطیل

آخرین مطالب

بازدید روزانه 1

ثبت قرار ملاقات

شما می‌توانید از طریق این دکمه، جلسه مشاوره تنظیم نمایید…