مرکز تخصصی مشاوره خانواده
مشاوره خانواده راهی است که اعضای خانواده میتوانند از طریق آن در خصوص مسائل حساس زندگی خانوادگی خود، کمک و مشورت بگیرند. ما زندگی را با یک خانواده شروع می کنیم، خواه آن خانواده متشکل از خویشاوندان خونی، پدر و مادر خوانده، محله ای صمیمی و یا یک خانواده سرپرست. این خانواده ای که در هنگام تولد به دست می آوریم بر همه جنبه های زندگی ما تأثیر می گذارد، از اولین لحظات تا آخرین لحظه های ما خانواده ما بر اینکه چه کسی هستیم و چه کسی می شویم، برای خوب و بد تأثیر می گذارد. ما دایره لغات، عادات، آداب و رسوم و آداب و رسوم خود را یاد می گیریم و چگونه می توانیم دنیای اطراف خود را مشاهده و مشاهده کنیم.
ما همچنین از اولین روابط مهم یاد می گیریم که چگونه دوست داشته باشیم و چگونه با دیگران تعامل کنیم. اگر در خانواده ای سالم با روابط سالم متولد شویم، احتمالاً یاد می گیریم که چگونه روابط سالم را حفظ کنیم. اگر در خانوادهای ناکارآمد به دنیا آمدهایم که برای برقراری ارتباط تلاش میکند، ممکن است برای برقراری ارتباط با دیگران نیز دچار مشکل شویم.
جهت اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره خانواده با کلینیک پیروزی تماس بگیرید شماره های تماس : 02177410792 02177431649 02177431523 09203855016
در حالی که مطمئناً بدشانسی است که در خانواده نوع دوم به دنیا بیایید، وضعیت غیرقابل تغییری نیست. تقریباً همه خانواده ها در یک زمان با نوعی ناکارآمدی دست و پنجه نرم می کنند، اما اکثر خانواده ها احساس کامل بودن و شادی را حفظ می کنند یا دوباره به دست می آورند.
مهمترین ارتباطی که انسان ها با یکدیگر دارند، خانواده است. از خانواده های بزرگ و کوچک تشکیل شده که در کنار هم برای آرامش هر چه بیشتر در تلاش اند. با این حال، همه خانواده ها بدون مشکل، استرس یا درگیری نیستند. نکته اصلی در داشتن و نگه داشتن یک واحد خانوادگی موفق در پیشبرد این است که بتوانیم نیازهای اعضای فردی را بفهمیم و شناسایی کنیم و تعادل بهزیستی واحد خانواده را برقرار کنیم. مشاوره خانواده نوعی درمان منحصر به فرد است که می تواند در رفع همه آن نیازها کمک کند.
مشاوره خانواده چیست؟
مشاوره خانواده نوعی روان درمانی است که با بهبود سیستم های تعامل بین اعضای خانواده، سعی در کاهش پریشانی و درگیری دارد. در حالی که مشاور خانواده غالباً به دنبال این است که همه اعضای خانواده (تحت تأثیر مشکل) در جلسات مشاوره قرار بگیرند، اما همیشه این امر ممکن یا لازم نیست. آنچه مشاوره خانواده را از مشاوره های دیگر متمایز می کند چشم انداز یا چارچوب آن است، نه اینکه تعداد افراد در مشاوره خانواده باشند. این نوع مشاوره مشکلات را به عنوان الگوها یا سیستم هایی که نیاز به تنظیم دارند مشاهده می کند. مشاوره خانواده اغلب به عنوان درمانی مبتنی بر نقاط قوت شناخته می شود.
مشاوره خانواده نوعی مشاوره روانشناختی (روان درمانی) است که می تواند به اعضای خانواده در بهبود ارتباطات و حل تعارضات کمک کند. مشاوره خانواده اغلب کوتاه مدت است. ممکن است شامل همه اعضای خانواده یا فقط کسانی باشد که می توانند یا مایل به مشارکت باشند.
برنامه درمانی خاص شما به وضعیت خانواده شما بستگی دارد. جلسات خانوادهدرمانی میتواند مهارتهایی را به شما بیاموزد تا ارتباطات خانوادگی را عمیقتر کنید و زمانهای استرسزا را پشت سر بگذارید. گاهی نیز ممکن است که زوجین در روابط خود با مشکلاتی رو به رو شوند که توصیه می شود زوج درمانی را با مشاورین انجام دهند تا از تشدید مشکلات به وجود آمده جلوگیری به عمل آوردند و به آرامش خانواده خود بیشتر کمک کنند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره خانواده در تهران و نحوه کارکرد آن، ادامه مطلب را بخوانید:
جهت اطلاعات بیشتر در مورد مشاوره خانواده با کلینیک پیروزی تماس بگیرید شماره های تماس : 02177410792 02177431649 02177431523 09203855016
خانواده توسط مشاور خانواده این گونه تعریف شده است: به عنوان هرکسی که یک نقش حمایتی طولانی مدت در زندگی فرد داشته باشد، این ممکن است به معنای روابط خونی یا اعضای خانواده در همان خانواده نباشد. بدون توجه به اینکه همه اعضای خانواده در این درمان شرکت کنند، روابط خانوادگی برای سلامتی روانی مهم است. مشاوره خانواده یک روش مشاوره ایده آل برای کمک به اعضای خانواده است تا با یک فرد از خانواده که با اعتیاد، مسئله پزشکی یا تشخیص سلامت روان مقابله می کند، سازگار شوند. همچنین برای بهبود ارتباطات و کاهش درگیری توصیه می شود.
دلایل متداول دیگر برای مراجعه به “مشاوره خانواده” عبارتند از:
- هنگامی که کودک مشکلی مانند مدرسه، سوء مصرف مواد یا اختلال در خوردن غذا دارد.
- آسیب یا تغییر عمده ای که بر کل خانواده تأثیر می گذارد (به عنوان مثال جابجایی به یک خانه جدید، فاجعه طبیعی، حبس یک عضو خانواده)
- از دست دادن غیرمنتظره یکی از اعضای خانواده
- تنظیم یک عضو جدید خانواده در خانه (یعنی تولد یک خواهر و برادر، فرزند خواندگی، فرزندان پرخاشگر، ورود پدربزرگ و مادربزرگ به خانه)
- خشونت خانگی
- طلاق
- درگیری والدین
چرا این کار انجام شده است
مشاوره خانواده می تواند به شما در بهبود روابط آشفته با شریک زندگی، فرزندان یا سایر اعضای خانواده کمک کند. شما ممکن است به مسائل خاصی مانند مشکلات زناشویی یا مالی، درگیری بین والدین و فرزندان، یا تأثیر سوء مصرف مواد یا یک بیماری روانی بر کل خانواده بپردازید..
چندین نکته در هنگام انتخاب درمانگر عبارتند از:
- درخواست پیشنهادات از پزشک مراقبت اولیه خانواده
- درخواست از یک دوست برای توصیه یک درمانگر
- بررسی تجربه و صلاحیت یک درمانگر
- با درمانگران بالقوه صحبت کنید تا ببینید آیا آنها انتخاب خوبی برای خانواده هستند یا خیر
- بررسی پذیرش طرح بیمه توسط درمانگر
- اجتناب از عجله در تصمیم گیری
با اذعان به اینکه ممکن است چند جلسه طول بکشد تا ببینیم آیا آنها برای نیازهای خانواده مناسب هستند یا خیر
خانواده شما ممکن است مشاوره خانواده را همراه با انواع دیگر درمان های سلامت روان دنبال کنند، به خصوص اگر یکی از شما بیماری روانی یا اعتیاد داشته باشد که به درمان اضافی یا درمان توانبخشی نیز نیاز دارد. مثلا:
خانواده درمانی می تواند به اعضای خانواده کمک کند تا در صورت ابتلای یکی از بستگان به بیماری روانی جدی مانند اسکیزوفرنی مقابله کنند – اما فرد مبتلا به اسکیزوفرنی باید به برنامه درمانی فردی خود ادامه دهد، که ممکن است شامل داروها، درمان انفرادی یا درمان های دیگر باشد.
مشاوره خانواده می تواند در هر موقعیت خانوادگی که باعث استرس، غم، خشم یا درگیری شود، مفید باشد. این می تواند به شما و اعضای خانواده شما کمک کند تا یکدیگر را بهتر درک کنید و مهارت های مقابله را بیاموزید تا شما را به هم نزدیکتر کند.
چرا به مشاوره خانواده نیاز داریم؟
مشاورین خانواده می توانند در مورد مشکلات بسیاری از جمله موارد زیر به خانواده ها کمک کرده و آرامش را در خانواده بر قرار نمایند:
- مشکلات روابط در خانواده
- مسائل مربوط به بزرگترها در خانواده ها
- درگیری بین نسلی در خانواده ها
- مقابله والدین، مدیریت استرس و بهزیستی روانی
- مشکلات عاطفی یا رفتاری در بزرگسالان و نوجوانان
- کمک والدین برای نوجوانانی که قلدری سایبری را تجربه می کنند
- سازگاری با تغییرات درونی (از جمله افسردگی پریود و بعد از زایمان و اضطراب)
- عوامل استرس زا در خانواده، اندوه و ضرر و تعدیل
- مسائل بین فرهنگی در خانواده ها
- خانواده های آمیخته
مشاوره خانواده برای چه کسانی مفید است؟
اگر به فکر مشاوره خانواده هستید ، این به خودی خود نشانگر خوبی است که به آن احتیاج دارید. همانطور که شما این تصمیم مهم را برای جلب حمایت کرده اید چندین دلیل وجود دارد که نشان می دهد ممکن است خانواده شما از مشاوره بهره مند شوند. همانطور که به دنبال یک مشاور خانواده هستید، تمام گزینه های موجود از جمله یک مشاوره خانواده تلفنی و آنلاین در تهران را در نظر بگیرید. مشاوران خانواده دارای مدرک تحصیلی هستند و به شما کمک می کنند تا از راه درست زندگی کنید . این مشاوران به شما کمک می کنند تا از عهده چالش های زندگی خانوادگی برآیید.
1. جدا شدن خانواده از هم
آیا می دانید که خانواده شما دیگر صحبت نمی کنند؟ آیا نوجوانان شما به جای اینکه در مورد روزشان به شما بگویند، دور میز ناهار در فضای مجازی وقت می گذرانند؟
هرچه ارتباط ما با تلفن و دنیای مجازی بیشتر باشد ، ممکن است ارتباط کمتری با افرادی داشته باشیم که بیشترین معنی را برای ما دارند. مشاوره خانوادگی می تواند به خانواده هایی که به طور موثر ارتباط برقرار نمی کنند، کمک کند از وسایل الکترونیکی جدا شده و با یکدیگر در تماس باشند.
2. تنهایی
نوجوانان می توانند حال و هوای خوبی داشته باشند و نوجوانان شروع به میل به حفظ حریم خصوصی کنند. بعضی اوقات ممکن است همسر شما روزی را برای خودش بخواهد ، یا ممکن است شوهر شما برای یک سفر ماهیگیری آخر هفته با بچه ها وقت بگذراند. صرف نظر از سن و سال، خواستن اوقات فراغت برای همه عادی است.
اما اگر می بینید که یکی از اعضای خانواده در حال جدا شدن از خانواده است، ترجیح می دهد به جای اینکه هر شب برای شام کنار شما بنشیند، در اتاق خود بماند و دیگر با دوستان یا خانواده خود معاشرت نمی کند این می تواند به یک مشکل اساسی تبدیل شود. غالباً، افرادی که به آرامی از موقعیت های اجتماعی خارج می شوند ممکن است دچار افسردگی یا سایر موارد بهداشت روان شوند که باید مورد توجه قرار گیرند. در موارد دیگر ممکن است یکی از اعضای خانواده، به ویژه کودک با قلدری یا سوء استفاده روبرو شود. مشاوره خانواده و همچنین مشاوره کودک می تواند به شما در ارتباط مجدد کمک کند.
3. احساسات
اگر والدین هستید، زمانی بوده است که شما نوجوان بوده اید، بنابراین می دانید که نوجوانان باید با یک سری دستورالعمل های دیگری را بیایند. ساله ای نوجوانی مملو از احساسات، اضطراب و سؤال است. اگر نوجوان شما دچار دلهره های مکرر می شود و بیش از حد احساساتی می شود ، این ممکن است نشانه ای از یک مسئله اساسی باشد.
کودکان اکثر اوقات دلیلی برای رفتار خود ندارند. اکثر مردم در تنظیم عواطف خود تا زمانی که مغزهایشان به طور کامل در حدود 22-25 سالگی شکل نگیرد، دچار مشکل می شوند و برخی دیگر هرگز به آن توجه نمی کنند. مشاوره خانواده می تواند به شناسایی موارد اساسی در خانواده شما که باعث عذاب عاطفی برای فرزندان و خانواده شما می شود کمک کند.
4. اعتیاد
اعتیاد می تواند هر کسی را در خانواده از همسرتان گرفته تا نوجوان یا اعضای خانواده تحت تأثیر قرار دهد. حتی اگر معتاد در خانواده نزدیک شما نباشد ممکن است عواقب اعمال آن ها به شدت احساس شود. مصرف الکل و مواد مخدر می تواند به وجود بیاید، به ویژه هنگامی که یا سابقه ای قوی وجود دارد یا عدم سابقه مصرف مواد مخدر و الکل در خانواده وجود دارد. خواه عزیز شما به مداخله، خدمات توانبخشی یا مشاوره نیاز داشته باشد، تمام خانواده از مشاوره خانوادگی و یادگیری نحوه حمایت از یکدیگر و مبارزه با اعتیاد با هم بهره مند می شوند.
5. مجازات شریک زندگی
شما هرگز نباید احساس کنید که باید شریک زندگی خود را مجازات کنید. در یک رابطه، دو نفر باید برای دستیابی به یک راه حل متقابل با سود برای مسئله خود تلاش کنند، یکدیگر را مجازات نکنند. حفظ صمیمیت ساده ترین راه برای رابطه ای خوب با همسر است و بعضی اوقات ممکن است حتی متوجه نشویم که در حال انجام آن هستیم. مجازات می تواند باعث عدم تعادل زیاد در یک رابطه شود و منجر به نارضایتی و عصبانیت شود. مشاوره خانواده می تواند به شما کمک کند راه های بهتری برای برقراری ارتباط نیازهای خود با همسر خود پیدا کنید.
6. رشد اعضای خانواده
افراد به طور طبیعی با بزرگتر شدن رشد و تغییر می کنند. در یک رابطه، گاهی اوقات ما باید با نحوه تغییر و رشد خانواده های خود سازگار شویم. هنگامی که کودکان نوجوان هستند، والدین بالغ این شانس را دارند که وقتی فرزندانشان خارج از خانه هستند در مورد نحوه زندگی خود فکر کنند و در بعضی مواقع اعضای خانواده می توانند ایده های بسیار متفاوتی از آنچه به نظر می رسد داشته باشند.یک مشاور خانواده می تواند به خانواده شما کمک کند تا بدون درگیری در آینده خود حرکت کنید. مشاوره زمینه ای برای خطوط باز ارتباط با یک واسطه بی طرف فراهم می کند.
7. نگه داشتن کینه ها
وقتی یکی از اعضای یک خانواده کینه ای را تجربه می کند، می توان آن را احساس کرد و بر کل خانواده تأثیر گذاشت. در این حالت ممکن است شما به مشاوره خانواده احتیاج داشته باشید. نگه داشتن کینه برای خانواده همانند سم است زیرا موجب نارضایتی، عصبانیت و تحقیر می شود. این احساسات اغلب به جنگ و تلخی غیرضروری منجر می شود. بعضی اوقات حتی به خاطر نمی آوریم که چرا فرد را عصبانی می کنیم. هنگامی که دیوارهای اعتماد و ارتباطات در حال خراب شدن هستند، مشاوره خانواده میتواند برای اعضای آن مفید باشد.
انواع مشاوره خانواده
کلینیک پیروزی می تواند به صورت اختصاصی در تمامی روزهای هفته پاسخگوی نیاز های شما عزیزان باشد. تنها کافیست با شماره های درج شده ما جهت رزرو نوبت، تماس حاصل نمایید. ما منتظر شما هستیم.
چه زمانی به مشاوره خانواده مراجعه کنیم؟
در اینجا برخی از علائمی که شما را به سمت مشاوره خانواده فرامی خواند بیان شده است:
- عدم تحمل عقاید، ارزش ها یا اهداف مختلف
- رویکردهای مختلف در مورد فرزندپروری
- خرابی در برقراری ارتباط و دوری از یکدیگر
- تکرار استدلال بدون قطعنامه
- زورگویی، آزار و اذیت و پرخاشگری جسمی
- مشکلات مالی، مشاجره و عدم کنترل عاطفی
- پیری والدین و تفاوت های جدی در مورد مراقبت از آنها
- مشکلات بهداشت روانی با والدین، کودکان یا نوجوانان
- فشارهای مربوط به حوادث طبیعی و حوادث پیش بینی نشده
انواع مشکلات خانوادگی کدامند؟
برخی از شایع ترین مشکلات یک خانواده: مسائل مالی، مسائل مربوط به کار، شرایط روحی و روانی، مشکلات رابطه، مشکل در محبت و نگرانی والدین است. بسیاری از خانواده ها با نگرانی های مشابه مانند نگرانی های مربوط به پول و ارتباطات روبرو هستند. یک مشاوره خانواده واجد شرایط، در حل مشکلات و کار با بسیاری از نگرانی هایی که ممکن است در یک خانواده بوجود بیاید، می تواند مشکلات شما را حل نماید.
مزایای مشاوره خانواده چیست؟
یک درمانگر خانوادگی دارای مجوز می تواند به شما و خانواده شما کمک کند که سیستم های داخلی خانواده را بهتر بشناسند و علائم تحریک و درگیری را در خانواده خود تشخیص دهند. زوج های درگیر بحران و شرکای زندگی می توانند از طریق مشاوره اطلاعات بیشتر درباره خود و شریک زندگی خود بهره مند شوند.
از آنجایی که این شکل از درمان ارتباط برقرار می کند، اعضای خانواده می توانند یاد بگیرند که چگونه افکار و نیازهای خود را بهتر به اشتراک بگذارند و تعارضات را به گونه ای حل کنند که کمتر به روابط آسیب برساند. این مزایا شامل موارد زیر می باشند.
- ایجاد مرزهای سالم
- بهبود ارتباطات
- تعریف نقش کسی در خانواده
- بهبود پویایی و روابط خانوادگی
- ارائه قدرت و ابزارهای مقابله ای برای اعضای خانواده
- پرداختن به تعاملات ناکارآمد
- بهبود توانایی حل مسئله در خانواده
ویژگی های مشاوره خانواده خوب چیست و چه تخصص هایی دارد؟
- مشاورین خانواده از تحقیقات پی در پی دست نمی کشند و همواره در تلاش برای راه های مفید تر جهت حل مشکلات هستند.
- مشاورین باید مهارت های گفتاری و فن بیان بسیار عالی داشته باشند و بتوانند با افراد ارتباط خوبی برقرار نمایند.
- اکثر افرادی که به مشاورین خانواده مراجعه می کنند مشکلات بسیاری دارند. یک مشاوره خوب باید به نحوه ای درست ابراز همدردی نمایند.
- مشاورین خانواده باید از نظام اخلاقی محکم برخوردار باشند.
- مشاور باید از قوانین آگاه بوده و مطابق با آن عمل کند.
- یک مشاوره خوب باید صبور بوده و در تمام مراحل و جلسات مشاوره بردباری خود را حفظ نماید.
- از مهمترین ویژگی های یک مشاور خوب قابل اعتماد بودن اوست.
هزینه مشاوره خانواده چقدر است؟
خدمات مشاوره خانوادگی، مشاوره طلاق، مشاوره ازدواج، مشاوره برای زوجین و خانواده ها از هر زمان دیگری مقرون به صرفه تر شده اند. گزینه های مقرون به صرفه برای یافتن مشاوره خانواده به صورت آنلاین وجود دارد. شما عزیزان می توانید با مراجعه به کارشناسان و مشاورین کلینیک پیروزی و تماس با شماره تلفن های درج شده از آخرین هزینه های این کلینیک با خبر شوید.
هدف شناسایی و رفع مشکلات خانواده است. این مسائل می تواند عاطفی، روانی یا رفتاری باشد.
بسیاری از رویکردهای خانواده درمانی از نظریه سیستم های خانواده سرچشمه می گیرند. این نشان میدهد که خانوادهها به جای گروههایی از افراد که مستقل از یکدیگر عمل میکنند، در سیستمهایی کار میکنند.
بر اساس نظریه سیستم های خانواده، تغییرات در یکی از اعضای خانواده بر تغییرات منبع مورد اعتماد در سایر بخش های خانواده تأثیر می گذارد.
خدمات مرکز مشاوره خانواده کلینیک پیروزی
روانشناسان کلینیک پیروزی، بسته به پیشینه ، موضوعات ارائه شده و نگرانی های خانواده، از چندین روش درمانی متفاوت استفاده می کنند. در بعضی مواقع ممکن است از ترکیبی از تکنیک ها استفاده کنند. تمام روش های درمانی مورد استفاده در کلینیک پیروزی یک مبنای نظری محکمی دارند و با شواهد تحقیقاتی که در مورد درمان های مختلف و بررسی های سیستماتیک قرار دارد، پشتیبانی می شوند.
از جمله خدمات مرکز مشاوره خانواده کلینیک پیروزی عبارتند از:
- خانواده درمانی
- مشاوره در رابطه با تمامی مسائل
- آموزش و پشتیبانی والدین
- مشاوره بین نسلی
- پشتیبانی از والدین و فرزند
- درمان شناختی-رفتاری
- ذهن آگاهی و فرزند پروری ذهن آگاهانه
خانواده درمانی چیست؟
خانواده درمانی نوعی درمان است که عملکردی مستقیم بر سلامتروان و عملکرد خانوادهها دارد. خانواده درمانی کمک میکند تا اعضای خانواده روابط قویتری باهم داشته باشند و مشکلات به وجود آمده را برطرف کنند. در واقع خانواده درمانی کمک میکند تا خانواده بهتر مدیریت شود.
خانواده درمانی معمولا تمامی افراد خانواده را بررسی میکند و فقط صرفا یک نفر را زیر نظر نمیگیرد البته در صورت لزوم نیز به درمان تکی میپردازد، این روش درمانی اغلب کوتاه مدت است. خانواده درمانی یا یک طرح حمایتی از یک فرد آسیب دیده است یا بررسی مسائل تربیتی فرزندپروری برای والدین و یا حتی ممکن است جلوگیری از مشکلات بلوغ نوجوانان را در محور خانواده بررسی کند.
اثربخش ترین روش خانواده درمانی کدام است؟
خانواده درمانی معمولا روشهای مختلفی دارند ما به اختصار چندتا از بهترین و موثرترین روشها را معرفی میکنیم:
-
خانواده درمانی سیستمی
معمولا مشکلاتی که در خانواده رخ میدهد و کل خانواده را درگیر میکند تنها یک شخص دخیل نیست و اگر فقط یک شخص مشکل اساسی را داشته باشد باز نیاز هست که کل اعضای خانواده مورد بررسی قرار گیرند تا علت ریشهیابی شود و به کمک مشاور و خانواده درمانگر مشکل و تعارضات حل شوند.
-
روایت درمانی
در این روش هر یک از اعضای خانواده جدای از نقشی که در خانواده دارند تشویق میشوند تا تجربیات شخصی خود را که در شکل گیری شخصیت آنها نقش زیادی داشته تعریف کنند. با این روش فرد مشکلات خود را به صورت بهتر درک میکند و با واقعیت وجودی آنها بهتر آشنا میشود.
-
خانواده درمانی عملکردی
معمولا این درمان بسیار کوتاه مدتتر از درمانهای دیگر است. قصد این روش در ابتدا ایجاد اعتماد کامل بین تمامی اعضا میباشد. این روش بیشترین کاربرد را برای نوجوانان به دام اعتیاد افتاده دارد همچنین مناسب برای نوجوانانی که پرخاشگر هستند نیز میباشد.
-
خانواده درمانی حمایتی
در این نوع درمان اغلب افراد واقعیت احساس خود را بیان میکنند و آشکارا احساسات خود را به اشتراک میگذارند و معمولا باید از سمت خانوادهها برای ادامه روند با حمایت مواجه شوند.
اساس و تکنیک خانواده درمانی چیست؟
انتخاب تکنیک های درمانی معمولا بستگی به نیاز خاص خانوادهها دارد اما اغلب روشهای مورد استفاده عبارتاند از:
-
تکنیکهای رفتاری
در این تکنیک بعد از بررسی مشکلات خانوادگی باید به اعضای خانواده آموزش و مهارت لازم را در جهت رسیدگی به مشکلات داده شوند معمولا این تکنیک با الگو سازی و ایفای نقش ممکن است.
-
تکنیک های روانپویایی
اغلب خانوادهها بعد از احساس مشکل جهت خانواده درمانی میآیند در این روش پاسخهایی که هریک از اعضای خانواده به مشکلات میدهند بررسی میشود و به آنان کمک میکنند تا بینشهای جدید در برابر مشکلات را کسب کنند و راههای موثر و بهتر پاسخدهی به مشکلات را پیدا کنند.
در واقع تمامی تکنیک های مورد استفاده در خانواده درمانی قصد کمک به تغییرات در ساختار ناسالم خانواده را دارند و اینکه آن چیزی که افراد درک نمیکنند و نمیپذیرند را بهتر با آنان مواجه شوند و به سمت زندگی سالم قدم بردارند.
خانواده درمانی چه زمانی به کمک ما میآید؟
✔ وقتی شاهد تغییرات خیلی بزرگ در خانواده هستیم که این تغییرات ساختار خانواده را بههم ریخته است.
✔ وقتی دچار سوگ شدهایم و یکی از عزیزان را از دست دادهایم.
✔ زمانی که فرزندان دچار مشکل میشوند که از کنترل ما خارج است.
✔ تعارضات اعضای خانواده.
✔ زمانی که یکی از اعضا دچار اعتیاد میشود.
✔ طلاق.
✔ وقتی احساس ناتوانی در مقابل تربیت کودکانمان داریم.
خانواده درمانی اثربخشی دارد؟
طبق نظرسنجیها و تحقیقهای انجام شده در این زمینه اثربخش بالایی گزارش شده و معمولا افراد خانواده درمانی را در بعضی از مشکلات به بررسی های موردی ترجیح میدهند.
برای دریافت خانواده درمانی چطور باید شروع کرد؟
در تکمیل اطلاعات ذکر شده لازم است بگوییم فقط در صورت بروز مشکل نیست که نیاز به مشاوره خانواده میباشد بلکه بهتر است در برخی زمینهها از جمله ازدواج فرزندان، بلوغ نوجوانان قبل از وجود مشکل پیشگیری کنیم و آگاهی لازم را در این موارد کسب کنیم تا بتوانیم بهترین شیوه تربیتی را در پیش بگیریم.
سوالات متداول مشاوره خانواده
آیا مشاوره خانواده ایده خوبی است؟
زوجین و خانواده هایی که دچار بحران شده اند و از ایده هایی در مورد حل و فصل مسائل جاری خانوادگی استفاده نکرده اند، می توانند از خدمات مشاوره خانوادگی بهره مند شوند. خدمات مشاوره خانوادگی مانند مشاوره زوج درمانی ، سیستم های درمانی خانواده و سایر انواع مرتبط با آن به افراد درگیر در بحران کمک می کند تا راه حل های واقعی برای مسائل خانواده پیدا کنند.
مشاوره خانوادگی چه کاری انجام می دهد؟
بهترین خدمات مشاوره خانوادگی به خانواده هایی که در معرض بحران هستند کمک می کند تا مهارت های بهتر مقابله را بیاموزند. مشاوره خانواده اغلب به عنوان مشاور ازدواج، مشاور سلامت روان عمل می کنند و خدمات مشاوره آنلاین را برای زوج ها و خانواده ها ارائه می دهند.
از کجا می توانم مشاوره رایگان خانواده دریافت کنم؟
سازمان های خدمات اجتماعی اغلب مشاوره رایگان برای کودکان و خانواده ها ارائه می دهند. سازمان های مذهبی ممکن است به عنوان بخشی از خدمات محور جامعه خود برای زوج ها و خانواده ها خدمات مشاوره ای در مورد خانواده ارائه دهند.
از مشاوره خانواده چه انتظاری می توان داشت؟
می توانید انتظار داشته باشید که بر اساس نیاز شما و خانواده، در معرض انواع مختلف درمانی قرار گیرید. مشاورین خانواده متخصصان بهداشت روان هستند که در بهبود روابط خانواده، زوج درمانی و درمان فردی تخصص دارند.