یکی از حساس ترین دوران رشدی هر انسانی دوران نوجوانی است. افراد در سنین نوجوانی به بلوغ جسمی می رسند، کمال گرا تر می شوند و به دنبال استقلال شخصیت و پیدا کردن هویت خود هستند. به دلیل دگرگونی های این دوره ممکن است انسان ها، به خصوص پسر ها تصمیم های نادرست زیادی بگیرند که اغلب آینده شان را تهدید می کند. سن بلوغ آغاز دوره های احساسی و تمایل به داشتن رابطه با جنس مخالف است که اگر در رابطه با این مسئله دچار خطا و اشتباه شوند ممکن است ضربه روحی و عاطفی شدید را متحمل شوند. در این مقاله سعی داریم چگونگی برخورد با نوجوانانی که با جنس مخالف در ارتباط هستند را آموزش دهیم چرا که این مسئله امروزه به یک چالش بزرگ برای والدین تبدیل شده است.
آیا دوست پسر/ دوست دختر داشتن طبیعی است؟
امروزه با توجه به تغییر دیدگاه ها و از بین رفتن برخی عقاید، ارتباط با جنس مخالف از دید بسیاری از خانواده ها، طبیعی و عادی است. داشتن یک رابطه عاطفی به یکی از مهم ترین ابعاد زندگی انسان ها تبدیل شده و می تواند به عنوان یک حامی، منبع خوشبختی و رشد اجتماعی باشد البته اگر رابطه به درستی شکل گرفته باشد و طرفین در رابطه عاطفی، احساس عشق، احترام دو طرفه و حمایت را تجربه کنند.
در ایجاد یک رابطه، مهم است که رضایت طرفین و حفظ حقوق هر دو طرف مد نظر قرار گرفته باشد. به طور کلی داشتن یا نداشتن رابطه عاطفی یک تصمیم فردی است که باید عاقلانه و آگاهانه نسبت به آن تصمیم گرفته شود و ترجیحا خانواده ها از آن مطلع باشند.
ارتباط با جنس مخالف چه زمانی مشکل ساز خواهد بود؟
بدون آگاهی باشد:
هر نوع رفتاری که صرفا بر اساس احساسات پیش رود و عاری از هر نوع منطق باشد، قطعا آسیب زا خواهد بود. این مورد صرفا مربوط به دوران رشد نیست و در هر سنی ممکن است اتفاق بیوفتد. نوجوانی سنی است که معمولا افراد از منطق دور شده و بر اساس غریزه جنسی که ناشی از تغییر عملکرد هورمون هاست پیش رفته و تصمیمات مختلف و عموما اشتباه می گیرند. وظیفه شما در این چنین مواقع این است که با ایجاد صمیمت بین خود و فرزندتان، او را از پیامد های رفتارهای هیجانی اش آگاه کنید.
رابطه به صورت پنهانی باشد:
دوران نوجوانی به طور کلی آینده یک فرد را شکل می دهد. بسیاری از افراد در این سن در دام اعتیاد، خشونت های خیابانی، ارتباط اشتباه با جنس مخالف و … می افتند که گاها نتایج آنها غیر قابل جبران خواهند بود. بسیاری از نوجوانان مقداری پنهان کاری در امور مختلف را نسبت به والدین خود دارند منتهی زمانی که این پنهان کاری به حدی برسد که فرزندتان راجع به هیچ یک از تجربیات خود با شما صحبت نکند، قطعا خطرساز خواهد بود و این به نوعی زنگ هشدار برای والدین است؛ باید تمام تلاش خود را به کار بگیرید که در وهله اول یک رابطه دوستانه با فرزند خود برقرار کنید و سعی بر حفظ این رابطه داشته باشید. دیوار بین خود و فرزندتان را ابدا با مچ گیری یا تهدید و زور نشکنید!
زمانی که در رابطه احتمال سو استفاده وجود داشته باشد:
شاید در لحظه اول که این متن را خواندید، ذهنتان صرفا به سمت سو استفاده جنسی که از طرف پسر انجام می شود، منحرف شده باشد اما باید بگوییم سو استفاده فقط مربوط به مسائل جنسی و فقط از سمت پسران در رابطه نیست.
سو استفاده هایی که در رابطه انجام می گیرند متاسفانه معمولا زمانی ایجاد می شوند که اعتماد بیش از حد و نادرست بین طرفین شکل می گیرد.
نحوه برخورد با فرزند، زمانی که متوجه رابطه او با جنس مخالف می شویم
هر نوع برخورد منفی را فراموش کنید
بسیاری از والدین در لحظات اولیه که متوجه حضور جنس مخالف در زندگی فرزندشان می شوند، پرخاشگری و برخورد تند را پیش می گیرند که البته تا حدودی قابل درک است اما باید بدانید، مشاورین اعتقاد دارند که در این مسئله، برخورد تند شما قادر به تغییر چیزی نیست چرا که تمایل و گرایش به جنس مخالف در سنین نوجوانی یک مرحله طبیعی از رشد اوست؛ برخورد تند شما نه تنها نمی تواند فرزندتان را از جنس مخالف و اینطور روابط دور کند بلکه باعث می شود بین شما دوری ایجاد شده و پنهان کاری او روز به روز نسبت به کلیه موضوعات زندگی اش بیشتر شود.
او را درک کنید
وقتی متوجه این مسئله شدید، به جای اینکه با فرزندتان دعوا کنید یا کنایه آمیز صحبت کنید، باید نشان دهید که او را درک میکنید و قصد شما کمک به تصمیم گیری بهتر او می باشد؛ در این صورت دختر/پسرتان بیشتر به شما اعتماد کرده و روابط صمیمانه تری در خانواده تان ایجاد خواهد شد.
رابطه سالم را برای فرزندتان تعریف کنید
نوجوانی سنی است که فرد از لحاظ جنسی و جسمی آماده برقراری ارتباط با جنس مخالف است ولی از لحاظ ذهنی شاید کوچکترین آمادگی نداشته باشد و قادر به مدیریت درست یک رابطه نباشد. شما به عنوان فردی بالغ، می بایست نحوه شروع یک رابطه سالم، بهترین فرد برای رابطه و … را برای فرزندتان توضیح دهید؛ البته برای این مورد بهتر است فرزندتان را برای شرکت در جلسات مشاوره فردی تشویق و همراهی نمایید چرا که روانشناس متخصص با برقراری رابطه حسنه، شناخت ویژگی های شخصیتی فرزندتان، بررسی سن و … می تواند به بهترین روش ممکن فرزندتان را راهنمایی کند.
مسائل جنسی را در چارچوب به او آموزش دهید
زمانی که شخصی وارد رابطه می شود، غریزه جنسی اش گاهی موجب می شود که افکار رابطه جنسی را در سر بپروراند، نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه می تواند زمینه ساز مشکلات بزرگی شود که آینده را به خصوص برای دختران تهدید کند. سعی کنید رابطه با این مسئله، اطلاعات کافی اعم از حد و حدود برقراری رابطه جنسی ، بیماری های جنسی، پیامدهای برقراری رابطه جنسی و … در اختیار فرزندتان قرار دهید.
جمع بندی
زمانی که متوجه شدید فرزندتان وارد رابطه احساسی با شخصی شده، به عنوان اولین اقدام سعی کنید موارد ذکر شده در مقاله را رعایت نمایید؛ سپس از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. مشاورین مرکز پیروزی با تجارب مختلفی که در این زمینه داشته اند، می توانند آگاهی های لازم را هم به شما و هم به فرزندتان بدهند و به همین ترتیب از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کنند.
دریافت نوبت:
شماره تماس یپروزی: ۰۲۱۷۷۴۳۱۶۴۹
شماره تماس قیطریه: 02126456903
ساعات کار
روزهای هفته | 8:00 – 17:00 |
پنج شنبه | با هماهنگی |
جمعه | تعطیل |
تماس:۰۲۱-۷۷۴۳۱۶۴۹
آخرین مطالب
با فرزندانی که دوست دختر دارند چگونه رفتار کنیم؟
یکی از حساس ترین دوران رشدی هر انسانی دوران نوجوانی است. افراد در سنین نوجوانی به بلوغ جسمی می رسند، کمال گرا تر می شوند و به دنبال استقلال شخصیت و پیدا کردن هویت [...]
فواید و مضرات شب زنده داری
فواید و مضرات شب زنده داری/اثرات شب بیداری اگر شما هم از آن دسته از افرادی هستید که نسبت به سایرین خواب شبانه کمتری دارید یا بنا به دلایلی مانند شغل خود مجبور به [...]