درمان بدبینی و شک همسر
یکی از دلایلی که امروزه موجب اختلافات و به هم خوردن رابطه عاطفی می شود، بدبینی و شک داشتن به همسر خود می باشد که همین مورد مشکلات متعددی را از جمله بی اعتمادی، خشم، احساس نفرت، دوری از یکدیگر و … به وجود می آورد. در حالت کلی بدبینی به همسر، زندگی را به کام زوجین تلخ کرده و به مرور سبب می شود که زوجین رابطه عاطفی کمرنگی با هم داشته باشند.
سوالی که برای همه ما پیش می آید این است که چه مواردی باعث می شود زوجین نسبت به یکدیگر شکاک شوند؟ چطور می شود این مسئله را برطرف نمود؟ آیا اصلا این مشکل به صورت دائمی از بین خواهد رفت یا خیر؟ در ادامه، به بحث در رابطه با این موضوعات می پردازیم.
شک کردن از کجا ریشه می گیرد؟
در اغلب موارد، بدبینی و شک کردن را در افرادی می بینیم که احساس عشق و علاقه شدیدی نسبت به همسر خود دارند. زمانی که ما احساس دوست داشتن زیادی نسبت به همسر خود داشته باشیم، نسبت به او احساس مالکیت داریم و همین موضوع موجب می شود سعی کنیم دائما او و رفتارهایش را زیر نظر داشته باشیم و او را کنترل کنیم. علاوه بر این مورد، شک از عوامل دیگری نیز ریشه می گیرد.
شک به همسر می تواند ناشی از یک تغییر کوچک باشد، شک می تواند ناشی از استرس یا وسواس فکری باشد، شک ممکن است در برخی افراد نوعی ترس باشد، شک به همسر می تواند ناشی از تجربیات تلخ گذشته فرد باشد، شک به همسر می تواند شک به خود باشد و …
حالا به نظر شما همین کنترل گری شدید و سایر موارد ذکر شده، نمی توانند باعث ایجاد حس بد در همسرتان شوند؟
خصوصیات افراد بدبین و شکاک
- داشتن دید منفی نسبت به امور
- ناامیدی در زندگی
- ناتوانی در برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران
- داشتن وسواس فکری
- رفتار پرخاشگرانه
- بی احساسی
- بی محبتی
- نداشتن اعتماد به نفس
- منتظر پیامد منفی هستند
- عصبانی شدن از دست افراد خوش بین
- اندیشیدن به افکار منفی
- مشارکت در گفتگوهای منفی
- متمرکز شدن روی نقاط ضعف خود و …
انواع بدبینی
- بدبینی به خدا
- بدبینی به خود
- بدبینی به همسر
- بدبینی به دوست
- بدبینی به همسر
- بدبینی به والدین
دلایل بدبینی
- عدم اعتماد به همسر
- ساختار های ژنتیکی به ارث برده شده
- ترس از دست دادن همسر
- نداشتن اعتماد به نفس
- پایین بودن عزت نفس
عواقب بدبینی
- سرد شدن رابطه
- ایجاد فاصله بین زوجین
- نشخوار ذهنی
- باز ماندن از رشد و پیشرفت
- ناتوانی در کنترل امور زندگی و …
درمان بدبینی و شک همسر
به طور کلی زندگی با افراد شکاک توام با چالش و سختی است ولی باید بدانید در صورت داشتن رفتار حرفه ای، هم می توانید زندگی را برای خود راحت تر کنید و هم در گذر زمان شاهد کاهش رفتارهای بدبینانه در همسر خود شوید.
در ابتدا بهتر است به جای به کارگیری خشم در رفتارهای خود، سیاست صبر، تحمل همراه با سازگاری را پیش بگیرید. در برابر شک های همسر خود، دلیل تراشی نکنید و سعی در قانع سازی او نداشته باشید چرا که شک نوعی هذیان است که گاها با دلیل و منطق از بین نرفته چه بسا موجب تثبیت و افزایش شک هم می شود.
خشونت، پرخاشگری، دعوا و قهر کردن را کنار بگذارید؛ درست است که گاهی اوقات این روش ها پاسخگو نمی باشند که در این مواقع بهتر است با صحبت کردن شفاف و مستقیم، رفتار همسرتان را هدایت کنید.
طبق تجربیات و تحقیقات صورت گرفته، بهترین نوع درمان، کمک گرفتن از مراکز مشاوره، روانشناسان این حوزه و روانپزشکان مطرح می باشد چرا که اگر این مورد به صورت تخصصی درمان نشود، می تواند خطراتی را مانند صدمات جسمی و روحی در پی داشته باشد.
عوامل زیر می توانند پارانوئید (شک بیمارگونه) را در فردی تایید کند
1-فرد بدون داشتن دلیل مشخصی فکر میکند همه قصد ضرر رساندن به او را دارند یا می خواهند به نوعی سرش کلاه بگذارند.
2-او به راحتی، وفاداری یا قابل اعتماد بودن اطرافیانش را زیر سوال می برد و دائما ذهن خود را با این افکار مشغول می کند.
3-به هیچ کس اعتماد ندارد و می ترسد کسی از اطلاعاتی که به او داده، سو استفاده کند.
4-در بین تمام اظهار نظرهای دیگران سعی می کند، صرفا نکات تهدید کننده را برداشت کند.
5-از همه چیز و همه کس بیخودی دلگیر و ناراحت می شود.
6-با کوچکترین اتفاقی، رفتار پرخاشگرانه از خود نشان می دهد و احساس می کند، به شخصیتش توهین شده.
7-مکررا به وفاداری و عشق همسرش شک می کند و او را بارها برای کارهای نکرده توبیخ می کند.
اگر خودمان شکاک باشیم، چگونه درمان شویم؟
اگر شما فردی بدبین هستید و دائما بدون دلیل قانع کننده ای به همسر خود شک می کنید، از بین بردن شکاک بودن خود را باید در اولویت امور زندگی قرار دهید چرا که اینگونه نه تنها به زندگی مشترک خود آسیب میزنید بلکه سلامت روان خود را نیز تهدید می کنید. در ادامه به راهکارهایی اشاره کرده ایم که با آموختن آنها می توانید تا حد زیادی خود را درمان کنید.
(قدم اول) پذیرش بدبین بودن خود: باید بدانید تا زمانی که رفتارهای نادرست خود را انکار میکنید، قدم به قدم از درمان دور خواهید شد. نگرش های منفی که از ترس های درونی شما سرچشمه می گیرند، انکار بدبینی را در شما تقویت می کنند. پس پیش از هر چیز اعتراف کنید که بدبین هستید.
(قدم دوم) از نکات مثبت استقبال کنید: ممکن است در ابتدا برایتان سخت باشد، اما باید سعی کنید نکات مثبت رفتارهای همسرتان را ببینید و آن نکات را در آغوش بگیرید. نکته قابل توجه این است که انرژی و قدرت موارد منفی بسیار بیشتر از موارد مثبت است؛ پس نه تنها صرفا در این زمینه، بلکه در کلیه مراحل زندگی، بیشتر روی نکات مثبت تمرکز کنید.
(قدم سوم) قدردانی کردن را تمرین کنید: قدردانی، رفتارهای بدبینانه شما را خنثی کرده و نگرش های مثبتتان را تقویت می کند.
از همسر خود بخاطر همراهی با شما تشکر کنید و با رفتارتان (کادو دادن، یک سورپرایز کوچک و …) قدردانی از او را نشان دهید.
دریافت نوبت:
شماره تماس یپروزی: ۰۲۱۷۷۴۳۱۶۴۹
شماره تماس قیطریه: 02126456903
ساعات کار
روزهای هفته | 8:00 – 17:00 |
پنج شنبه | با هماهنگی |
جمعه | تعطیل |
تماس:۰۲۱-۷۷۴۳۱۶۴۹
آخرین مطالب
هدف از مشاوره شغلی چیست و چه اصولی دارد؟
مشاوره شغلی همانطور که می دانید با توجه به تغییرات پیش آمده و پیشرفت تکنولوژی، در جامعه امروزی مشاغل گسترده با تنوع بالا به وجود آمده است که همین گستردگی تا حدی باعث سردرگمی [...]
آدمهای نفهم چه ویژگی دارند؟
از کجا بفهمیم آدم نفهمی هستیم؟ در زندگی همه ما انسان ها دوره ای وجود داشته که تصور کنیم تمامی آدم های دور و اطرافمان در امور خود نهایت حماقت را به کار می [...]