مشاوره قبل از ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج نوعی مشاوره است که به افراد فرصت شناخت کافی و بررسی ابعاد گسترده ازدواج و زندگی مشترک را می دهد. اشخاصی که تمایل دارند از همان ابتدا زندگی مشترک خود را با پایه های قوی تر بنا کنند، می توانند از خدمات این نوع مشاوره استفاده نمایند. همچنین مشاوره پیش از ازدواج برای افرادی که قصد یادگیری مهارت های ارتباطی را دارند، نیز مفید می باشد. افرادی که قبل از ازدواج در جلسات این نوع مشاوره شرکت می کنند، از نقاط ضعف و قوت خود آگاهی کامل پیدا کرده، مهارت های اجتماعی شان را تقویت می کنند و در نهایت با آگاهی بیشتری برای ازدواج تصمیم می گیرند.

مشاوره قبل از ازدواج

دلایل اهمیت مشاوره قبل از ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج می تواند ارتباطات بین زوجین را بهبود ببخشد و اهداف هر دو نفر از ازدواج کردن را روشن کند؛ همچنین زوجین با شرکت در این جلسات می توانند مهارت حل تعارضات مختلف در زندگی زناشویی را به صورت کامل و تخصصی آموزش ببینند. مشاورین ازدواج مجرب به افراد کمک می کنند تا ذهنیت خود در رابطه با ازدواج را تغییر داده و بتوانند با ویژگی های مختلف همسر آینده شان سازگاری پیدا کنند.

همچنین مشاوره قبل از ازدواج در مسائل ساده تر مانند نحوه حل مشکلات مالی، تصمیم گیری برای بچه دار شدن می توانند بسیار کمک کننده باشد. یک مشاور پیش از ازدواج حاذق، علاوه بر کمک به تصمیم گیری درست در رابطه با ازدواج، می تواند برای آینده زندگی مشترک افراد برنامه ریزی کرده و به آنها راه های دستیابی به اهداف مشترک را نشان دهد.

مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می کند تا توقع و انتظارات یکدیگر را به طور کامل بشناسید و محدودیت های خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارید که همین موضوع به تصمیم گیری درست در این امر یاری می کند.

برخی از توصیه های مهم مشاوران پیش از ازدواج به مراجعان

  1. در انتخاب همسر عجله و شتاب نکنید. این امر را با بررسی و تحقیق انجام دهید.
  2. چنانچه پدر و مادر و خانواده های وابسته، سخت گیری کنند برای متقاعد کردن آنها از مشاور خانواده کمک بگیرید.
  3. از ازدواج تحمیلی خودداری کنید.
  4. در انتخاب همسر پس از بررسی معیارهای طرف مقابل، وضعیت خود را با وی مقایسه کنید و در صورت هماهنگی تصمیم گیری نمایید. بدون توجه به شرایط خود انتخاب ایده آلی نکنید.
  5. در انتخاب همسر از پدر و مادر و خویشاوندان خود نظر خواهی کنید ولی مواظب باشید چون به علت عدم تخصص ممکن است نظر آنان تحت تاثیر معیارهای خاص مناسب نباشد. حتما با مشاور واجد شرایط مشورت کنید.
  6. برای شناخت همسر از هر دو روش مستقیم و غیر مستقیم استفاده نمایید و حتما قبل از خواستگاری، به طور مستقیم، از طریق مشاهده و گفت و شنود، از او شناخت پیدا کنید.

مزایای مشاوره قبل از ازدواج

اولین مورد مهمی که جزو مزایای مشاوره قبل از ازدواج مطرح می شود، بنا کردن پایه های مستحکم زندگی از همان ابتدا است به بیانی دیگر مشاوره قبل از ازدواج نوعی بیمه برای زندگی مشترک محسوب می شود، در ادامه هم به برخی دیگر از مزایای مشاوره قبل از ازدواج اشاره می کنیم:

1) تعیین اهداف مشترک

دو نفر ممکن است انتظارات کاملا متفاوتی از یکدیگر داشته باشند و حتی هدف آنها از ازدواج هیچ شباهتی به یکدیگر نداشته باشد، در طول جلسات مشاوره قبل از ازدواج، مشاور سعی بر ایجاد تفاهم بیشتر و نزدیکی اهداف زوجین دارد.

2) ایجاد درک متقابل

با گذشت زمان و همچنین ایجاد آشنایی بیشتر، دو نفر می توانند تا حدودی ویژگی های شخصیتی یکدیگر را بشناسند که در این صورت بهتر می توانند تصمیم بگیرند که آیا می توانند با یکدیگر زندگی مشترک را شروع کنند یا خیر؟

3) بررسی موانع

شروع زندگی مشترک در اغلب اوقات همراه با چالش ها و مشکلات مختلف است که روانشناس مجرب می تواند در ارائه راهکارهای مفید برای حل و گذر از این چالش ها، کمک کننده شما باشد.

4) گذر از اضطراب ازدواج

تعهد داشتن و شروع زندگی مشترک برای بیشتر افراد همراه با ترس و استرس است که دوره های مشاوره قبل از ازدواج به افراد کمک می کند تا بتوانند با استرس این موضوع راحت تر کنار بیایند.

برخی از مهم ترین سوالات مشاوره قبل از ازدواج

  • انتظارتان از ازدواج و شروع زندگی مشترک چیست؟
  • نظر شما در مورد زمان بچه دار شدن چیست؟
  • روش تربیتی به خصوصی را مد نظر دارید؟
  • انتظارتان در رابطه با رفت و آمدها به چه شکل است؟
  • اعتماد را چگونه تعریف می کنید؟
  • نحوه مدیریت مشکلات در مواقع بحرانی به چه شکل است؟
  • بنظر شما در یک رابطه چگونه می توان اعتماد ایجاد کرد؟
  • در مورد رابطه جنسی چه انتظاراتی دارید؟
  • در زمان برخورد با مشکلات در زندگی زناشویی چه راهکارهایی پیشنهاد می کنید؟
  • فانتزی جنسی خاصی دارید؟
  • هدف شغلی دارید؟
  • تاثیر شغلتان روی زندگی مشترک به چه شکل خواهد بود؟
  • بنظر شما چگونه می توان بین کار و زندگی مشترک تعادل ایجاد کرد؟
  • برای رسیدن به اهداف مالی برنامه ریزی خاصی دارید؟
  • باورهای مهم زندگی شما چیست؟
  • سرگرمی و علایق خود را شرح دهید.
  • نظرتان در رابطه با حریم خصوصی چیست؟
  • دیدگاه های مذهبی خود را کامل توضیح دهید و …

(شعیبی، فاطمه، ازدواج موفق، چاپ 1، کتاب ارشد)

معمولا جلسات مشاوره قبل از ازدواج 3 تا 5 جلسه به طول می انجامد، البته تعداد جلسات مذکور با توجه به توافق و تفاهم طرفین ممکن است کمتر یا بیشتر شوند.

جمع بندی

ازدواج یکی از مهم ترین مسائل در زندگی هر شخصی می باشد که بررسی و مطالعه کامل راجع به آن، خالی از لطف نمی باشد.

این جمله معروف که می گویند (به هم عادت می کنید) یا (علاقه بعدا پیدا می شود) صرفا برای زمانی می باشد که پایه و اساس ازدواج ازدواج بر معیارهای عقلانی استوار شده باشد به همین جهت برای داشتن ازدواج با کمترین ریسک، باید با مطالعه و بر اساس معیارهای واقعی پیش بروید. پیشنهاد ما به شما این است که قبل از ازدواج حتما با یک متخصص یا یک مشاور خبره در امور خانواده و برخوردار از اطلاعات امروزی مشاوره کنید.

مشاورین حاضر در مرکز مشاوره پیروزی با داشتن صدها تجربه موفق در این زمینه، آماده خدمت رسانی به شما همراهان گرامی می باشند.

دریافت نوبت:

جهت دریافت مشاوره فردی از متخصصین و مشاورین کلینیک پیروزی کافی‌ست با شماره‌های زیر تماس بگیرید:

شماره تماس یپروزی: ۰۲۱۷۷۴۳۱۶۴۹
شماره تماس قیطریه: 02126456903

ساعات کار

روزهای هفته 8:00 – 17:00
پنج شنبه با هماهنگی
جمعه تعطیل

آخرین مطالب

  • اختلال یادگیری خاص در فرزندان

اختلال یادگیری خاص چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟

دی ۲۳ام, ۱۴۰۳|بدون دیدگاه

اختلال یادگیری خاص اگر نگران وضعیت تحصیلی فرزندتان هستید، اگر او در یادگیری دروس یا رفتن به مدرسه با چالش ‌هایی روبه‌رو است، چناچه از خواندن با صدای بلند، نوشتن انشاء یا حل مسائل [...]

بازدید روزانه 3

ثبت قرار ملاقات

شما می‌توانید از طریق این دکمه، جلسه مشاوره تنظیم نمایید…