فواید خنده
همه ما این تجربه را داشتیم که وقتی به کسی لبخند میزنیم، چقدر حس خوبی هم به طرف مقابل هم به خودمان منتقل میکنیم. شاید برایتان عجیب باشد اما واقعا خندیدن می تواند در سلامت جسمی و روانی تاثیر بزرگی داشته باشد.
خنده خاصیت نزدیکی دارد! یعنی حتی یک لبخند ساده می تواند افراد را به هم نزدیک کند و باعث ایجاد تغییرات مثبت شود. در این مقاله سعی داریم تاثیر خنده بر سلامت جسم و روان و روابط بین فردی را بررسی کنیم تا شما را بیشتر بخندانیم!
شاید تصور کنید خندیدن، یک واکنش غیر ارادی در برابر مسائل خنده دار یا لذت بخش است، اما باید بدانیم گاهی حتی می توانیم به صورت ارادی و کاملا آگاهانه بخندیم. مطالعات اخیر نشان داده رابطه ای قوی بین خندیدن و افزایش طول عمر وجود دارد. تحقیق دیگری نشان داده خنده چه به صورت ارادی باشد چه غیر ارادی می تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت و بهبود عملکرد ما در زندگی داشته باشد.
خنده چیست؟
زیگموند فروید که او را بنیان گذار علم روانکاوی می دانند، با تعریف خود از خنده نشان داد که خنده را برای تخلیه انرژی و کسب لذت می داند. به عبارتی خنده موجب رهایی انرژی های ذخیره شده است که این رهایی موجب لذت می شود.
از نظر روانشناسان، خنده دارای جایگاهی ویژه است که به برقراری تعادل روانی در انسان ها منجر می شود. نقش پررنگ خنده در تخلیه فشار های روحی روانی سبب شده، روانشناسان همواره توصیه کنند که محیط های کاری، آموزشی، خانوادگی و … به مکانی شاد تبدیل شوند.
از لحاظ روانشناسی خنده واکنشی برای تخلیه هیجانات می باشد.
لبخند یا قهقهه زدن؛ مسئله این است!
همانطور که میدانیم خنده دوای هر دردی می باشد. حالا منظورمان از خنده چیست؟ آیا یک لبخند کفایت میکند یا باید با صدای بلند بخندیم تا شاهد تاثیرات آن باشیم؟
توجه داشته باشید که تمامی انواع خنده تاثیر مختص به خود را دارد. چه لبخند کوچک، چه قهقهه از ته دل. اگر فرایند خنده را یک طیف در نظر بگیریم، از سمت لبخند که شروع میکنیم و به سمت قهقهه زدن پیش می رویم و به این مرحله می رسیم، هورمونی به نام اندورفین در بدن ترشح می شود.
هورمون اندورفین با لبخند زدن آزاد نمی شود (با خندیدن آزاد می شود) اما همین لبخند ساده تاثیر مثبتی در روابط و تعاملات اجتماعی دارد.
دسته بندی کلی انواع خنده
خنده پیوند دهنده
خنده پیوند دهنده نشانگر شادی، همکاری، همدلی، پذیرش اجتماعی و … است.
خنده تنش زدا
این خنده، احساس ناراحتی و اضطراب را از افراد دور میکند.
خنده با قدرت
افرادی که این سبک از خنده را به کار میگیرند، قصد دارند به اطرافیانشان اثبات کنند که نسبت به آنها مقتدر تر و برتر هستند.
چرا باید بخندیم؟
- داشتن چهره شاداب و زیبا
- ایجاد احساس مطلوب
- کمتر نشان دادن سن افراد
- طولانی شدن عمر
- شاداب شدن پوست
- پیشگیری از سرطان
- جلوگیری از زخم معده
- کاهش کلسترول خون
- رفع خستگی
- تاثیر مثبت بر دستگاه های داخلی بدن
- گشاد کردن رگ ها و رسیدن به سلامتی
- لاغر شدن افراد چاق
- احساس سرخوشی با افزایش هورمون سروتونین
- افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری ها از طریق افزایش هورمون کورتیزول
- آسان تر شدن تحمل درد
- بهبود کیفیت خواب
- کنترل دیابت
- محافظت از قلب
- از بین بردن تنش
- برطرف شدن گرفتگی عضلانی
- ایجاد تعادل ظرفیت هورمونی
- از بین بردن چین و چروک صورت و …
نکات جالب در مورد خنده
- خنده مانند خمیازه کشیدن مسری است.
- بزرگسالان به طور متوسط 17 بار در طول روز می خندند و کودکان حدودا 300 بار
- افراد 30 برابر بیشتر در حضور جمع می خندند تا در تنهایی
- خانم ها نسبت به آقایان بیشتر می خندند.
- خنده افراد نسبت به موقعیت های مختلف، متفاوت است.
- صدای خندیدن زنان نسبت به آقایان آهنگین تر است.
- موش های صحرایی و شامپانزه ها هم به شیوه خود می خندند.
- حداکثر فرکانس صوتی که آقایان با خندیدن می توانند تولید کنند، 1200 هرتز است اما خانم ها می توانند فرکانسی تا 2000 هرتز را تولید کنند.
چطور بیشتر بخندیم و اوقات خوشی داشته باشیم؟
در محیط پیرامونتان به آنچه که دیگران به آن میخندند، شما هم بخندید. خندیدن به همراه دیگران یکی از بهترین راه ها برای ارتباط گرفتن است و همینطور استرس ناشی از تنها بودن را کاهش می دهد. هنگامی که با دیگران در حال تعامل و گفت و گو هستید، گوشی همراه خود را کنار بگذارید و باقی محرک های حواس پرت کن را هم از خود دور کنید. هر چه بیشتر کنار مردم باشید، بیشتر لذت می برید. با یکدیگر شوخی کنید، جوک بگویید و دلایل مختلف برای خندیدن پیدا کنید.
افراد سمی و دارای انرژی منفی را از زندگی خود حذف کنید و سعی کنید زمان بیشتری را کنار افراد شاد و شوخ طبع بگذرانید. با دوستان خود تئاتر بروید، بازی های گروهی انجام دهید و …
برنامه های کمدی و پادکست های خنده دار گوش کنید و سعی کنید به زور هم که شده خود را بخندانید!
نکته آخر
استرس عاملی قوی برای ایجاد اختلال در روند طبیعی زندگی می باشد. همه ما می دانیم که باید از استرس فرار کنیم اما این فرار و دوری قطعا آسان نمی باشد. لبخند زدن و داشتن حس مثبت به میزان زیادی می تواند ما را از شر استرس رها کند و عوارض استرس و اضطراب را در بدنمان به حداقل برساند. اگر به دلایلی مانند بدبینی، احساس خشم، ناراحتی های بی دلیل و … نمی توانید بخندید و خود را از این نعمت محروم کرده اید، وقت آن است که با مشاوران مرکز پیروزی ارتباط بگیرید تا اول از همه مشکل خود را رفع کنید و در نهایت حس خوب را در زندگیتان ایجاد کنید.
دریافت نوبت:
شماره تماس یپروزی: ۰۲۱۷۷۴۳۱۶۴۹
شماره تماس قیطریه: 02126456903
ساعات کار
روزهای هفته | 8:00 – 17:00 |
پنج شنبه | با هماهنگی |
جمعه | تعطیل |
تماس:۰۲۱-۷۷۴۳۱۶۴۹
آخرین مطالب
علائم اختلال دو قطبی و روشهای درمان آن
اختلال دو قطبی اختلال دو قطبی یکی دیگر از انواع بیماری های روانی می باشد که تشخیص و درمان دقیق آن بر عهده متخصص مربوطه است که دارای تخصص و سابقه در این زمینه [...]
چه ارتباطی میان فتیش و تروما وجود دارد؟
ارتباط احتمالی بین فتیش و تروما فتیش یا اختلال فتیشیسم جنسی را می توان به عنوان یک کشش جنسی شدید به یک شی یا یکی از اعضای بدن، تعریف کرد. این اختلال گاهی آنقدر [...]