آمادگی های لازم برای ازدواج
ازجمله آمادگی های لازم برای ازدواج که زوجها به آن فکر میکنند، آمادگی مالی میباشد اما به مهمترین آنها که آمادگی روانشناختی است توجهی نمیکنند.
در واقع افرادی که نزدیک به زمان ازدواج هستند باید بررسی کنند که آیا آماده پذیرش مسئولیت های سنگین ازدواج و زندگی مشترک را دارند یا خیر.
برای ارزیابی این چنین مواردی میبایست اول از همه معیارهای خود برای انتخاب همسر را به طور کامل مشخص کنید چرا که بدون شناخت آنها ممکن است دست به تصمیم اشتباهی زده و به همین ترتیب زندگی مشترک سختی برای خود بسازید.
آمادگی برای ازدواج: شناخت قبل از ازدواج
پیش شرط های لازم برای رسیدن به شناخت قبل از ازدواج
یکی از مهمترین قدمها برای ازدواج و آمادگی برای ازدواج، رسیدن به خود آگاهی و طی کردن مراحل خود شناسی است.
فرد باید قبل از هر انتخابی، نقاط ضعف و قوت خود را به طور کامل بشناسد، هدف و ارزش های زندگی اش را مشخص کند و با شناسایی ملاک های یک انتخاب موفق دست به انتخابی شایسته بزند.
روانشناسان معتقدند فردی می تواند انتخاب شود و دست به انتخاب بزند که مراحل پنجگانه بلوغ (رشد جسمانی، عقلانی، اجتماعی، اخلاقی و روانی) را گذرانده باشد.
البته نمی توان این موضوع را نادیده گرفت که هیچ انسانی کامل نیست و باید فردی را انتخاب کنیم که تا حد ممکن به ایده آل های ما نزدیک باشد و هیچ صددرصدی وجود ندارد.
منبع: شعیبی، فاطمه، ازدواج موفق، چا پ اول، کتاب ارشد
مهم ترین عوامل آمادگی برای ازدواج
تمایل اولیه به ازدواج:
به عنوان اولین قدم باید این سوال را از خود بپرسید:
۱. آیا در حال حاضر تمایل دارید وارد زندگی مشترک که با زندگی مجردی کاملا متفاوت است، شوید؟
۲. آیا می توانید نسبت به این مسئله متعهد شوید یا خیر؟
توانایی سازگاری:
همه افراد روی کره زمین با یکدیگر متفاوت هستند و ابدا هیچ دو نفری نمی توانند مانند یکدیگر باشند، زندگی هم همیشه پر بوده از پستی بلندی هایی که نیاز به صبر و سازگاری دارند،
پس اگر فکر می کنید توانایی سازگاری با ویژگی های شخصیتی متفاوت را ندارید، می بایست با فرد متخصص در این زمینه در ابتدا مشورت کنید و سپس تصمیم خود مبنی بر ازدواج را قطعی نمایید. مشاوره ازدواج با به کارگیری رویکردهای تخصصی می تواند شما را در این امر یاری کند.
پذیرش تعهد:
ازدواج کردن یعنی شروع تعهد تا پایان عمر به یک نفر، فردی که قصد ازدواج دارد باید از شهامت داشتن این چنین تعهدی در خود مطمئن باشد.
ثبات اقتصادی:
داشتن وضعیت مالی مناسب یکی از لازمه های ازدواج است که برای شروع زندگی مشترک نسبت به این مسئله می بایست اطمینان کامل داشته باشید.
نشانه های آمادگی برای ازدواج
- فراتر از مسائلی مانند جشن عروسی و خرید عروسی و این چنین مسائل فکر می کنید.
- ارتباط مداوم با افراد متفاوت را فراموش می کنید.
- آمادگی لازم برای بخشش را دارید.
- توانایی برآورده کردن نیازهای عاطفی فرد مقابل را دارید.
- توانایی برنامه ریزی دارید.
- رهایی از کمالگرایی
- قادر به مدیریت روابط خانوادگی و دوستانتان هستید.
- دارای قدرت تصمیم گیری هستید.
- به سن مناسب ازدواج رسیده اید.
مهم ترین عوامل توافق در ازدواج
رشد عاطفی و فکری:
رشد عاطفی و فکری عاملی نیست که به سن مرتبط باشد بلکه سن روانی، اجتماعی و عاطفی و سن جسمانی همه از عوامل موثر در رشد فکری هستند.
رشد اجتماعی:
رشد اجتماعی رابطه نزدیکی با رشد فکری دارد و تقریبا هم سو هستند. شخصی که از لحاظ اجتماعی رشد مناسبی داشته، به خوبی می داند که با بقیه افراد چطور ارتباط برقرار کند، در هر موقعیتی چطور برخورد کند و …
تشابه در نوع تفکر:
مهم ترین مسئله ای که قبل از ازدواج می بایست به آن توجه شود، توافق نظر داشتن در موضوعات مهم زندگی است چرا که پایه های زندگی مشترک بر مبنای این موضوع تشکیل می شوند.
یک تمرین مناسب برای آمادگی پیش از ازدواج
در مراحل آشنایی برای ازدواج، تمام خواسته های خود را طبقه بندی کنید و بر اساس اولویت، آنها را با همسر آینده تان در میان بگذارید.
در این میان خواسته های اولویت بندی شده شما چند ستون را تشکیل می دهند:
- ستون اول: در این ستون تمام ویژگی هایی را که حتما همسر آینده تان باید دارا باشد، بنویسید.
- ستون دوم: در اینجا تمام ویژگی هایی که نباید همسر آینده تان داشته باشد، بنویسید.
- ستون سوم: در این ستون ویژگی هایی را که ترجیح می دهید وجود داشته باشد، بنویسید.
در نهایت بر این اساس و بر اساس کلیتی که مشهود است رابطه ای را بر شناخت و ارزیابی فرد مورد نظر شروع می کنید و پس از مدتی که با او در تعامل بودید متوجه خواهید شد که ستون انتظارات شما تا کجا تکمیل شده است و در نتیجه او انتخاب شما به عنوان همسر آینده تان هست یا خیر؟
آیا عشق برای ازدواج کافی است؟
پاسخ این سوال در عین پیچیدگی ساده می باشد. دو نفری که نسبت به هم احساس عشق واقعی دارند، یکدیگر را ایده آل خود می دانند. اما در چالش های زندگی و سختی هایش، صرفا عاشق بودن کارساز نیست.
هماهنگی در زندگی مشترک، تا حد زیادی قابل یادگیری می باشد که با آموختن مهارت های ارتباطی، درصد موفقیت ازدواج را می توان افزایش داد.
ما در زندگی مشترک، علاوه بر دریافت احساس عشق و عشق ورزیدن، به سازگاری و تفاهم نیاز داریم تا از سختی های زندگی به راحتی عبور کنیم.
افزایش دانش در خصوص مباحثی مانند نحوه ارتباط، خانواده، ازدواج و … به ما کمک می کند تا انتخاب درست تری داشته باشیم.
مشاوره قبل از ازدواج
شاید خیلی ها تصور کنند مشاوره گرفتن و استفاده از خدمات روانشناسی فقط محدود به زمانی می شود که با مشکلی برخورده باشیم و برای حل آن مشکل می توانیم از مشاور کمک بگیریم.
اما جهت گرفتن بهترین تصمیم و پیشگیری از به وقوع پیوستن مشکلات نیز می توانیم از تخصص مشاوران استفاده نماییم.
تحقیقات نشان داده بیشتر از 80 درصد افرادی که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج شرکت کرده اند، راحت تر می توانند اختلافات زناشویی را حل کرده و به توافق برسند.
مشاوران مرکز پیروزی، به شما در جهت اتخاذ تصمیمی عاقلانه کمک کرده و مهارت های برقراری ارتباط با همسر را به شما آموزش می دهند.
لازم به ذکر است مشاوره پیش از ازدواج به منظور آگاهی رسانی به زوجین درباره اصول زندگی مشترک و همچنین روشن کردن وجوه شخصیتی طرفین و تفاوت ها شکل می گیرد و نباید آن را با گرفتن تاییدیه جهت ازدواج اشتباه گرفت.
در واقع مشاوره پیش از ازدواج اولین قدم در راستای شناخت زوجین است و آگاهی بعد از جلسات متمادی شکل می گیرد و تازه مسیر تصمیم گیری بعد از آن شروع می شود.
دریافت نوبت:
شماره تماس یپروزی: ۰۲۱۷۷۴۳۱۶۴۹
شماره تماس قیطریه: 02126456903
ساعات کار
روزهای هفته | 8:00 – 17:00 |
پنج شنبه | با هماهنگی |
جمعه | تعطیل |
تماس:۰۲۱-۷۷۴۳۱۶۴۹
آخرین مطالب
هدف از مشاوره شغلی چیست و چه اصولی دارد؟
مشاوره شغلی همانطور که می دانید با توجه به تغییرات پیش آمده و پیشرفت تکنولوژی، در جامعه امروزی مشاغل گسترده با تنوع بالا به وجود آمده است که همین گستردگی تا حدی باعث سردرگمی [...]
آدمهای نفهم چه ویژگی دارند؟
از کجا بفهمیم آدم نفهمی هستیم؟ در زندگی همه ما انسان ها دوره ای وجود داشته که تصور کنیم تمامی آدم های دور و اطرافمان در امور خود نهایت حماقت را به کار می [...]