مشاوره قبل از ازدواج

ازدواج یکی از مهم ترین تصمیمات هر فردی است که می تواند سرنوشت را رقم بزند. این تصمیم همیشه با چالش همراه بوده و به آسانی نمی توان نسبت به آن اقدام کرد. مشاوره ازدواج در این بخش از زندگی هر انسانی، نقش کلیدی دارد. اگر تصمیم به ازدواج دارید، می توانید از راهنمایی های مشاوران تخصصی پیش از ازدواج استفاده کنید تا با آگاهی بیشتری در این مسیر پیش پیش بروید. مشاور به شما در رسیدن به شناخت بیشتر، کسب مهارت های حل مسئله، نحوه حل تعارضات و … کمک خواهد کرد. جلسات مشاوره ازدواج را می توان فرصتی طلایی برای افرادی که در انتخاب خود دچار تردید شده اند یا افرادی که اصطلاحا قصد بیمه روابط خود را دارند، تلقی کرد. در طول این جلسات، افراد می توانند به طور کاملا هدفمند در رابطه با ارزش ها، تعهدات، روابط و … به آگاهی برسند.

اهمیت مشاوره قبل از ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

مشاوره قبل از ازدواج نوعی مشاوره است که می توان گفت افراد را برای ازدواج آماده می کند. مشاورین متخصص حاضر در مرکز روانشناسی پیروزی با داشتن صدها تجربه موفق در این زمینه، به شما این اطمینان را می دهند که بتوانید رابطه قوی و سالمی را آغاز کرده و احتمال رضایت از زندگی زناشویی را تا حد زیادی بالا ببرید. یکی از فواید جلسات مشاوره قبل از ازدواج این است که نقاط ضعف و قوت هر دو نفر به طور کامل شناسایی و بررسی شده که این موارد در آینده به مشکل تبدیل نشوند.

هدف مشاوره پیش از ازدواج

آموزش های پیش از ازدواج از اولویت های اساسی در برنامه ریزی های پیشگیری از نابهنجاری های فردی و خانوادگی، کاهش میزان طلاق و افزایش میزان رضایتمندی از زندگی زناشویی می باشد. (امیدوار، 1378). هدف نهایی مشاوره قبل از ازدواج، کمک به استحکام و ثبات ازدواج، کاهش نرخ طلاق و ارتقا کیفیت ازدواج است. یافته ها حاکی از آن است که در این جلسات، با مطالعه عوامل موثر و تاثیر گذار در ازدواج موفق و نقش این عوامل بر تامین سازگاری و رضایت از زندگی زناشویی به راهکارهایی کاربردی جهت انتخاب همسر مناسب و ازدواج موفق و همچنین جلوگیری از سرخوردگی در زندگی زناشویی زوجین و بررسی ابعاد و عوامل آن از طریق شناخت متقابل زوجین، درک نیازهای طرفین، تفاهم متقابل، عشق و محبت و تعهد متقابل پرداخته می شود. (میرمحمد صادقی، 1388).

فواید مشاوره قبل از ازدواج

  • تشخیص نقاط قوت و ضعف طرفین
  • آموزش مهارت های ارتباطی
  • حل تعارضات و مشکلات در مسیر ازدواج
  • بررسی کامل ویژگی های شخصیتی هر دو نفر
  • کاهش استرس پیش از ازدواج
  • بررسی مسائل مالی
  • بیان اهداف و دیدگاه ها
  • بررسی کامل تاریخچه خانوادگی
  • کاوش گذشته زندگی هر دو نفر و …

چرا می گویند قبل از ازدواج مشاوره بگیرید؟

مشاوره قبل از ازدواج می تواند به زوجین کمک کند تا با شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر، زندگی مشترک را آغاز کرده و تفاهم بیشتری ازدواج کنند. همچنین این جلسات مشاوره، جهت کمک به زوج ها به منظور بهبود روابط انجام می شوند. در طی این فرایند، سوالات مهمی از افراد پرسیده می شود که هر کدام هدف خاصی را دنبال می کنند. پاسخ های زوجین به این سوالات و نحوه درک و نگرش آنها نسبت به مسائل مختلف، سبب می شوند که آنها بتوانند نه تنها در آینده از بروز مشکلات پیشگیری کرده بلکه به هنگام بروز مشکل، با بهترین راه حل آن را برطرف کنند. در جلسات مشاوره درمانگر سوالاتی در رابطه با موضوعات مختلف را برای افراد مطرح می کند که برخی از آنها عبارتند از: نحوه بروز احساسات، چگونگی کنترل احساسات، بحث امور مالی و نحوه مدیریت منابع، چگونگی تصمیم گیری و حل اختلاف، میزان صمیمیت، مسائل مرتبط با رابطه جنسی، نحوه ابراز محبت، چگونگی تقسیم نقش ها و وظایف در آینده، انتظارات، باورها و ارزش های هر یک از طرفین، روش برخورد با خشم و عصبانیت، مهارت های ارتباطی و …

می توان گفت یکی از عواملی که کاهنده استرس پیش از ازدواج است، درک تفاوت خواسته ها و تطابق آن با توانایی افراد است. بنابراین هرچه بیشتر و کامل تر، قبل از ازدواج، شناخت صورت گیرد، به همان اندازه می توان به کم تر شدن ریسک بروز مشکلات در آینده، امیدوار بود و در نهایت احتمال موضوع طلاق هم کاهش خواهد یافت، به همین دلیل مشاوره پیش از ازدواج توصیه می شود.

مشاوره قبل از ازدواج را جدی بگیرید

با انداختن نگاهی به آمار طلاق روزانه در سراسر کشور، متوجه می شویم که یکی از دلایل اصلی رسیدن به مرحله طلاق، انتخاب نادرست و اشتباه بوده است. طبق آمارهای بدست آمده، تقریبا روزانه 500 زوج طلاق می گیرند، البته به این نکته هم توجه کنید این آمار شامل طلاق عاطفی نمی شود! چه بسیار زوج هایی که زیر یک سقف زندگی می کنند ولی عملا زندگی مشترک ندارند.

به طور کلی ضروری است قبل از ازدواج، نزد یک روانشناس یا مشاور متخصص بروید تا بتوانید از صفات شخصیتی و سلامت روانشناختی خود و طرف مقابل آگاهی کامل بدست بیاورید که کلینیک روانشناسی پیروزی، با تیمی از متخصصین این حوزه می تواند شما را به این آگاهی برساند. چنانچه دو نفری که قرار است با یکدیگر وارد زندگی مشترک شوند، شناخت کامل و نسبتا صحیحی از یکدیگر بدست بیاورند و با آگاهی کامل و منطقی همسر خود را انتخاب کنند، در زندگی مشترک آینده، نسبت به افرادی که عجولانه نسبت به این امر مهم، اقدام کرده اند، مشکلات کمتری خواهند داشت. بسیاری از افرادی که بعد از ازدواج در زندگی مشترک خود دچار مشکلات می شوند و برای حل آنها نزد زوج درمانگر می روند، بیان می کنند که همسرشان تغییر کرده و او آن شخص قبلی نیست اما باید بدانید او واقعا تغییری نکرده بلکه تصور و شناخت شما نسبت به ایشان اشتباه بوده.

ضرورت آموزش پیش از ازدواج

با توجه به آمارهای ذکر شده اهمیت توجه به امر خانواده و سلامت خانواده آشکار می شود. همان گونه که در آغاز گفتیم ازدواج خشت بنای خانواده است و در صورتی که بخواهیم در خانواده با مشکلات کمتر و آسیب های کمتری روبرو باشیم، نیاز است که به امر ازدواج توجه کنیم. توجه به ازدواج توجه به خانواده است. یکی از مهم ترین کارهایی که می توانیم انجام دهیم، آموزش است. اما آیا ازدواج نیاز به آموزش دارد؟ آیا اجداد و نیاکان ما برای ازدواج آموزش می دیدند که ما الان نیاز به آموزش داشته باشیم؟ و آیا این مسئله آنقدر جدی است که باید برای آن آموزش دید؟

ما معتقدیم که ازدواج نیاز به آموزش دارد و اجداد و نیاکان ما هم این آموزش را می دیدند. آنها از طریق ارتباطات چهره به چهره و مشاهده رسومی که تا حد بسیار زیادی انعطاف ناپذیر بود و به دلیل ساده تر بودن زندگی، آموزش مورد نیاز خود را از محیط خود دریافت می کردند اما در دنیای جدید و دائم در حال تغییر و تحول فعلی، با رسوم بسیار منعطف و برخی اوقات حتی اضمحلال رسوم سنتی، با وجود زمان اندکی که اعضای خانواده با هم هستند و تعداد نفرات کمتری که با هم زندگی می کنند، ما نیاز داریم که برای ازدواج آموزش ببینیم و درباره آن یاد بگیریم و درباره جدی بودن ازدواج معتقدیم که یکی از مهم ترین تصمیمات تمام دوران زندگی است و تصمیم بسیار جدی و مهمی است.

(میرمحمد صادقی، مهدی، آموزش پیش از ازدواج، حسام نقره چی، چاپ اول، تهران، سازمان بهزیستی کشور، معاونت امور فرهنگی و پیشگیری، دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی)

در جلسات مشاوره قبل از ازدواج چه سوالاتی میپرسند؟

  • واکنش شما در زمان ایجاد تضاد در زندگی مشترک چه خواهد بود؟
  • شما چه نوع ابراز علاقه ای را می پسندید؟
  • به نظر شما یک زندگی مشترک موفق چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
  • هر کدام از طرفین به چه دلیل به دیگری علاقه دارد و میزان این علاقه چقدر است؟
  • تعریف شما از تعهد چیست؟
  • فکر می کنید می توانید تا ابد نسبت به همسر آینده تان وفادار باشید؟
  • آیا فکر میکنید زندگی مشترک، شما را محدود خواهد کرد؟
  • آیا حاضرید برای داشتن ازدواج موفق، آموزش ببینید و برای آن زمان و انرژی صرف کنید؟
  • برای پول بیشتر ازش قائل هستید یا عشق؟
  • واکنش شما در مقابل مشکلات مالی چیست؟
  • فکر می کنید چقدر انسان رازداری هستید؟
  • آیا می توانید به همسرتان برای رسیدن به اهدافش انگیزه دهید؟
  • در اوقات فراغت ترجیح می دهید به تفریح بروید یا استراحت کنید؟
  • قصد و هدف شما از ازدواج کردن چیست؟
  • به نظر شما مهم ترین معیار برای رسیدن به ازدواج موفق چیست؟
  • خیانت را چطور تعریف می کنید؟
  • بر مبنای عقل تصمیم به ازدواج گرفته اید یا احساس؟
  • در صورتی که از خانواده همسرتان ناراحت باشید، چه واکنشی نشان خواهید داد؟
  • چه ویژگی های شخصیتی را نمی پسندید؟
  • تفریحات و سرگرمی های شما چیست؟
  • در مقابل قهر و دعوا چه واکنشی از خود نشان خواهید داد؟
  • به نظر شما عامل پایداری روابط چیست؟ و …

در جلسات مشاوره قبل از ازدواج صداقت داشته باشید!!

از آنجا که خصوصیت رفتن به مشاوره قبل از ازدواج این است که مشاور با اطلاعات و آگاهی هایی که از طرفین پیدا می کند به آنها کمک کند، دو نفری که برای مشاوره مراجعه می کنند، باید با صداقت کامل مسائل خود را با مشاور در میان گذاشته و تسلیم او باشند!

چرا مشاوره پیش از ازدواج باید داشته باشیم؟

اولا اینکه انسان موجودی بسیار پیچیده است و دو نفری که به سن ازدواج می رسند، معمولا دارای مهارت اندک جهت شناخت همسر آینده دارند. دوما اینکه دنیای امروز به جامعه ای پیچیده تبدیل شده و نمی توان ازدواج موفق را صرفا بر اساس شناخت پیش بینی کرد و بر پایه شناخت، ازدواج کرد. سوما اینکه امروزه به دلیل محدود شدن زمان هر فرد به دلیل پیچیدگی مشاغل و مسئولیت های فردی، امکان شناخت کامل و رفت و آمد کمی محدود تر از قبل شده و مهم تر از تمام موارد گفته شده، پیشنهاد مراجعه به مشاوره، می تواند دو جنبه مختلف از طرف مقابل را به ما نشان دهد. اول اینکه آیا فرد خود رای است و تصور می کند خود می تواند بهترین تصمیم را بگیرد یا اینکه اهل مشورت است و تمایل دارد به صورت منطقی در این مسیر قدم بردارد؟

دوم اینکه آیا فرد حاضر است برای ساختن زندگی موفق، کمی هزینه کند یا خیر؟

به طور کلی با انجام مشاوره ازدواج چندین نتیجه عاید زوجین می شود از جمله: تناسب گزینی در تمامی ابعاد جسمانی، اقتصادی، اجتماعی، روانی، خانوادگی، جنسی و …، آموزش مهارت های زندگی، آموزش مهارت های حل تعارض، شناسایی کانون های حل تعارض در زندگی آینده و …

بهترین زمان برای مشاوره قبل از ازدواج

بهترین زمان برای مشاوره قبل از ازدواج زمانی است که شما در حد یک یا دو جلسه یکدیگر را ملاقات کرده اید، به یک سری توافق های اولیه رسیده اید و به طور کلی فکر می کنید می توانید با طرف مقابل وارد مذاکره شده و او جذابیت لازم را از نگاه شما دارد. بهتر است جلسات مشاوره قبل از ازدواج را به زمانی که خانواده ها در جریان قرار گرفته اند، جلسات خواستگاری صورت گرفته و مجموعه ای از قول و قرارها در میان گذاشته شده، موکول نکنید چرا که در این صورت ممکن است فشارهای وارده از سمت خانواده ها روند را کمی مختل کند. البته بعد از آشنایی خانواده ها هم می توانید به جلسات مشاوره پیش از ازدواج مراجعه کنید اما در کل بهتر است قبل از این روند، جلسات صورت گیرد؛ شاید بعد از گذشت یکی دو جلسه مراجعه، متوجه شدید که شما دو نفر قادر به شروع زندگی مشترک با یکدیگر نیستید و مناسب یکدیگر نمی باشید.

شاید برایتان جالب باشد ولی برخی از زوجین بعد از عقد رسمی، تصمیم می گیرند به مشاوره پیش از ازدواج مراجعه کنند که عملا بی فایده خواهد بود چرا که شما قبل از رسمی شدن ازدواج، می بایست نسبت به شناخت دقیق یکدیگر اقدام نمایید.

در جلسات مشاوره قبل از ازدواج به چه مسائلی پرداخته می شود؟

  • دید منطقی و واقع گرایانه نسبت به ازدواج و شروع زندگی مشترک
  • نحوه برقراری ارتباط موثر با یکدیگر
  • ایجاد سازگاری بین هر دو طرف
  • درک و شناسایی ارزش های یکدیگر
  • آشنایی با باورها
  • شروع یک رابطه محکم و پایدار
  • بررسی تمایلات و اهداف مشترک
  • رسیدن به درک انتظارات
  • حل مسائل مربوط به مسائل جنسی
  • رسیدن به شناخت عمیق نسبت به یکدیگر
  • یادگیری مهارت های حل اختلافات
  • رهایی از ترس نسبت به ازدواج
  • شناسایی نقاط ضعف و قوت

آمادگی های لازم برای مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج

ما برای هر امری که در زندگی نسبت به آن اقدام می کنیم می بایست برنامه ریزی کرده تا بهترین مسیر را انتخاب کنیم که انتخاب بهترین مشاور و روانشناس از این قانون مستثنی نیست. در قدم اول می بایست یک روانشناس متخصص که دارای تجربه می باشد را انتخاب کنید، این انتخاب می تواند بر اساس تحقیق، پرس و جو از سایرین، اینترنت و سایر موارد صورت گیرد؛ لازم به ذکر است توجه به میزان تحصیلات و تجارب موفق مشاور یکی از مهم ترین معیارهای انتخاب شما می باشد.

میزان هزینه را می توان به عنوان معیاری دیگر جهت انتخاب بهترین روانشناس و مشاوره در نظر گرفت. چرا که هر دو طرف می بایست توان پرداخت این هزینه را داشته باشند.

در نظر داشته باشید، هر دو طرف می بایست نسبت به مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج، شخص روانشناس، هزینه، موقعیت مکانی کلینیک روانشناسی و … رضایت کامل داشته باشند.

مراحل مشاوره قبل از ازدواج

مرکز مشاوره و روانشناسی پیروزی که در شرق تهران واقع شده، یک مسیر منحصر به فرد برای زوجینی که جهت دریافت مشاوره قبل از ازدواج مراجعه می کنند، مشخص کرده. به عنوان اولین قدم، شما می بایست با کلینیک تماس گرفته تا زمانی را برای مشاوره تعیین کنید؛ پس از مراجعه به کلینیک و شروع جلسات، اقدامات لازم یک به یک آغاز خواهند شد.

در قدم اول، روانشناس شما آمادگی های هر کدام از طرفین را برای ازدواج بررسی می کند که عواملی مانند استقلال فردی، ساختار شخصیت، وضعیت مالی و … مورد ارزیابی قرار می گیرند. لازم به ذکر است در برخی موارد، طبق تشخیص روانشناس شاید نیاز باشد هر کدام از شما جلسه ای را به تنهایی بگذرانید.

در قدم بعدی که می توان گفت مهم ترین مرحله است، به مقایسه ویژگی های شخصیتی هر دو نفر پرداخته می شود؛ در واقع مشاور، دو نفر را بیشتر با هم آشنا می کند. دلیل مهم بودن این مرحله، رسیدن به شناخت عمیق و دقیق نسبت به فرد مورد نظر می باشد.

در نهایت، مشاور برخی از مهارت های ارتباطی و مهارت های زندگی مشترک را به شما آموزش می دهد تا بدانید در هر موقعیتی می بایست چه نوع رفتاری از خود نشان دهید.

مطابق با تحقیقات بدست آمده، شرکت در جلسات مشاوره قبل از ازدواج، باعث بهبود مهارت های بین فردی و افزایش کیفیت زندگی مشترک می شود.

آیا مشاوره فقط برای قبل از ازدواج است؟

همه ما بارها شنیده ایم که مشاوره قبل از ازدواج برای پیشگیری از بسیاری از مشکلات در آینده مفید واقع می شود، نکته حائز اهمیت این است که هیچ مشاوری توان معجزه ندارد و ما هم نمی توانیم این چنین انتظاری از او داشته باشیم. وظیفه مشاور، آموزش اصول و مهارت های زندگی مشترک و بررسی نقاط تفاهم و اختلافات است. پس طبیعی است حتی در زندگی زوجینی هم که قبل از ازدواج از خدمات مشاوره استفاده کرده اند، گاهی مشکلات و چالش هایی به وجود بیاید؛ پس مشاوره در طول کل زندگی مفید است و می تواند کمک شایانی به تمامی افراد کند. افراد، پس از ازدواج می توانند از مشاوره جهت بهبود روابط با همسر، فرزند، والدین، همکاران و … استفاده کنند.

همچنین افراد جهت غلبه بر چالش های روانی مثل اضطراب، افسردگی، استرس، خشم و سوگواری هم می توانند از این خدمات بهره مند شوند.

بهترین مشاور قبل از ازدواج

مشاوری که بتواند ما را به نتیجه مطلوب و انتخابی درست برساند باید دارای برخی ویژگی ها باشد. اول اینکه ایشان باید دارای تجارب کافی در زمینه ارتباطات و ازدواج باشد تا بتواند به نحو احسن تجربه خود را با مراجعان به اشتراک بگذارد.

همچنین مشاور با استفاده از مهارت گوش دادن فعال، می بایست اول صحبت های شما را کامل شنیده و در نهایت شما را در شناسایی ارزش ها همراهی کند.

مشاوره قبل از ازدواج باید در زمینه قوانین و مقررات ازدواج اطلاعات کافی داشته باشد و به نظرات هر دوی شما در زمینه های مختلف اهمیت دهد و در نهایت یکی از مهم ترین اصولی که هر مشاوری موظف به رعایت آن می بایست، اصل رازداری است.

مشاور باید اطلاعات شما را به صورت محرمانه در اختیار داشته باشد و ابدا آنها را فاش نکند.

خوشبختانه تمامی مشاوران حاضر در مرکز روانشناسی پیروزی، با رعایت تمامی اصول و دارا بودن سابقه درخشان، قادر به ارائه بهترین مشاوره به شما عزیزان می باشند.

مشاوره قبل از ازدواج در تهران

اگر که به سن ازدواج رسیده اید یا به هر دلیلی در انتخاب فردی تردید دارید، اگر قصد دارید به شیوه ای منطقی تصمیم خود مبنی بر ازدواج را قطعی نمایید یا تمایل دارید میزان تفاهم و شباهت خود با فرد مورد نظرتان را بسنجید، حتما می بایست با مشاوره حاذق قبل از ازدواج مشورت نمایید تا احتمال بروز هر نوع مشکلی را در آینده به حداقل برسانید. مرکز روانشناسی و مشاوره ای در شرق تهران با مدیریت دکتر محمد پیروزی تاسیس شده تا تیمی متشکل از بهترین روانشناسان تهران بتوانند نیازهای مراجعین در زمینه های مختلف را تامین کنند؛ همچنین تست های دقیق و تخصصی خاص متعدد توسط دکتر محمد پیروزی و خانم دکتر سمیرا ابراهیم حاضر شده تا میزان شباهت، تفاهم، اختلافات و … میان شما و همسر آینده تان به صورت دقیق مشخص شود.

جمع بندی

همانطور که گفتیم، مشاوره ازدواج می تواند ما را راهنمایی کند تا انتخاب درستی داشته باشیم و ازدواج موفقی برای خود رقم بزنیم. مشاوران مرکز روانشناسی پیروزی که در شرق تهران توسط دکتر محمد پیروزی تاسیس شده، می توانند در این امر شما را به طور کاملا تخصصی یاری کنند. همچنین خانم دکتر سمیرا ابراهیم (همسر ایشان) با انجام و تفسیر کامل برخی از تست های به روز و منحصر به فرد و تجربه درخشانی که در این حیطه داشته اند، می توانند به شما جهت اتخاذ بهترین تصمیم، کمک کنند. مشاوران مرکز روانشناسی پیروزی قادر به تشخیص برخی از ویژگی های شخصیتی و اختلالات روانی ای هستند که افراد عادی توانایی تشخیص آنها را ندارند. مطابق با تحقیقات صورت گرفته، مسئله مشاوره پیش از ازدواج، می تواند تا  50 درصد احتمال طلاق را کاهش دهد. همانطور که پیش تر اشاره کردیم، مشاوره قبل از ازدواج نه تنها می تواند به شما برای گرفتن بهترین تصمیم کمک کند، بلکه مهارت های حل مسئله را نیز آموزش می دهد.

دریافت نوبت:

جهت دریافت مشاوره فردی از متخصصین و مشاورین کلینیک پیروزی کافی‌ست با شماره‌های زیر تماس بگیرید:

شماره تماس یپروزی: ۰۲۱۷۷۴۳۱۶۴۹
شماره تماس قیطریه: 02126456903

ساعات کار

روزهای هفته 8:00 – 17:00
پنج شنبه با هماهنگی
جمعه تعطیل

آخرین مطالب

  • اختلال یادگیری خاص در فرزندان

اختلال یادگیری خاص چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟

دی ۲۳ام, ۱۴۰۳|بدون دیدگاه

اختلال یادگیری خاص اگر نگران وضعیت تحصیلی فرزندتان هستید، اگر او در یادگیری دروس یا رفتن به مدرسه با چالش ‌هایی روبه‌رو است، چناچه از خواندن با صدای بلند، نوشتن انشاء یا حل مسائل [...]

بازدید روزانه 1

ثبت قرار ملاقات

شما می‌توانید از طریق این دکمه، جلسه مشاوره تنظیم نمایید…