ازدواج موفق قسمت دوم:
برای اینکه بدانیم «چگونه ازدواج موفق داشته باشیم؟» شاید بهتر است ابتدا بدانیم ازدواج چیست. ازدواج به معنی بستن یک قرارداد به صورت رسمی می باشد که طی آن دو طرف می بایست نسبت به یکدیگر متعهد شوند؛ این تعهد می بایست تا پایان عمر پابرجا باشد.
شاید تصور کنید شروع زندگی با عشق و علاقه، متضمن وجود شور و شادی همیشگی می باشد و درنهایت منجر به یک ازدواج موفق خواهد شد، اما قطعا اینطور نیست چرا که زوجین در طول مسیر ممکن است بارها و بارها با چالش های مختلفی روبه رو شوند که نحوه برخورد آنها با این مشکلات، نوع رفتار با یکدیگر و سایر عوامل دارای اهمیت می باشد.
جهت داشتن ازدواج موفق، هر دو طرف می بایست اصول اولیه ارتباط گیری، نحوه مدیریت مشکلات و سایر موارد مربوط به زندگی مشترک را آموزش ببینند و سپس نسبت به این امر اقدام کنند و قطعا رفتن به یک مشاور قبل از ازدواج میتواند بسیار کمک کننده باشد.
بستر زندگی مشترک
ظاهرا تعادل بین جنبه های مثبت و منفی زندگی عامل پویای کلیدی در زندگی است چیزی که می توان آن را بستر هیجانی زندگی مشترک نامید، جایی که تعاملات عاطفی در آن، رخ می دهند.
آنجا که نسبت بین تعاملات گوناگون متعادل باشد عشق پا می گیرد و شکوفا می شود و آنجا که این تعادل بیش از حد از اعتدال فاصله بگیرد، عشق رنگ می بازد و چون گونه ای در معرض خطر و محروم از ضروریات، از بین می رود.
به نظر می رسد که نوعی عملکرد ترموستاتیک در یک زندگی سالم وجود دارد. این عملکرد هماهنگی بین مثبت و منفی را تنظیم و بستر احساسی را حفظ می کند.
برای مثال، زمانی که همسران در زندگی های با ثبات مورد اهانت واقع می شوند، آن را با نکته های مثبت بسیار تصحیح می کنند؛ البته نه درست در همان زمان، اما خیلی زود برای جایگزینی آن با یک رفتار مثبت اقدام می کنند.
(جان گاتمن، نَن سیلور، چرا ازدواج ها موفق می شوند و چرا شکست می خورند؟، ویدا لطفی، صابرین)
نشانه های ازدواج موفق از منظر زوج درمانگران و روانشناسان پیش از ازدواج
- هر یک از طرفین، از نحوه گفتار و صحبت دیگری رضایت داشته باشد.
- هیچکدام از طرفین، دیگری را زیاده از حد کنترل نکند.
- هنگام ایجاد مشکل، هر کدام نظر خود را بیان کرده و به درستی با یکدیگر ایده های خود را به اشتراک بگذارند.
- در نحوه گذراندن اوقات فراغت، به اشتراک نظر برسند.
- زوجین بتوانند تفاوت های فردی یکدیگر را بپذیرند و عملا با آنها کنار بیایند.
- هر یک از زوجین از میزان و نحوه ابراز محبت دیگری، رضایت داشته باشد.
- خانواده زوجین، دوستان و سایر افراد غیر متخصص در رابطه و مشکلات دخالت نکنند.
-
در هنگام وجود تعارضات از افراد متخصص کمک بگیرند.(مرکز روانشناسی پیروزی در شرق تهران، دارای زوج درمانگران متخصص است که با انجام تست های تخصصی و ارائه راهکارهای ویژه، نحوه حل تعارضات را آموزش می دهند.)
برای داشتن ازدواج موفق، به هر ازدواجی تن ندهید!
همانطور که همه ما میدانیم ازدواج، تنها هدف زندگی دختر و پسرها نیست حتی باید بدانیم تنها راه رسیدن به خوشبختی و تکامل هم نیست.
ازدواج اگرچه مسیر مهمی در رسیدن به مقصد است اما تنها راه نیست. در صورتی که شخصی ازدواج کردن را تنها راه رسیدن به خوشبختی و اهداف خود ببیند، پس از مدتی تحت فشار های وارده از سوی جامعه، خود را مجبور می کند تا به هر ازدواجی تن داده تا به اصطلاح (بدبخت) نماند.
این شخص پس از مدتی از آغاز زندگی مشترک، متوجه مشکلات و عدم تفاهم ها شده و راه برگشتی برای خود نمی بیند.
ازدواج موفقی که با شناخت کافی صورت گرفته، قادر به تسهیل کردن راه رشد خواهد بود، در غیر این صورت همین ازدواج خود مانعی بر سر راه تکامل و خوشبختی می باشد.
افرادی که فقط میخواهند ازدواج کنند، با هر موضوعی که قبل از ازدواج مطرح می شود، به راحتی کنار آمده و هر خواسته ای را بلافاصله قبول می کنند و حتی حاضرند خود را تغییر داده تا با خواسته های طرف خود متناسب شوند اما بعد از ازدواج، مدتی که می گذرد کم کم اوضاع تغییر می کند.
قوانین طلایی ازدواج موفق
• در مواقعی که به اختلاف نظر برخوردید، به جای جر و بحث و ایجاد تنش، سعی کنید خود را از محیط دور کرده تا به آرامش برسید و سپس به صورت منطقی سعی بر حل مشکلات داشته باشید.
• محبت و علاقه خود را هم به صورت زبانی هم به صورت عملی به همسرتان نشان دهید. این مورد در ایجاد حس خوب و افزایش اعتماد به نفس در همسرتان، نقش پررنگی خواهد داشت.
• هر زمان به مشکلی برخوردید، که به تنهایی قادر به حل آن نبودید، از مشاوره های روانشناسان کلینیک پیروزی که در شرق تهران تاسیس شده، استفاده نمایید.
• مسئولیت پذیری را دائما تمرین کنید.
• داشتن عزت نفس بالا، یکی از مهم ترین معیارهای داشتن ازدواج موفق است، تا زمانی که نتوانید برای خود ارزش قائل شوید، از دیگران هم نمی توانید این انتظار را داشته باشید.
• دائما به خودتان گوشزد کنید که هیچ انسانی کامل نیست و همه دارای ویژگی های مثبت و منفی هستند، به این تربیت خود را از مقایسه همسرتان با دیگران بازدارید.
• تمرکز بر خصوصیات مثبت همسرتان را تمرین کنید. به عبارتی همیشه نیمه پر لیوان را ببیند. از این طریق هم می توانید خود احساس خوشبختی کرده و هم این حس را به همسرتان منتقل کنید.
مطابق با نظر ویلیام گلاسر، همه ازدواج ها دارای تعارض هستند.اینکه تصور کنیم ازدواج موفق یعنی ازدواج بدون مشکل، اشتباه محض است.ازدواج موفق، ازدواجی است که زوجین توان مدیریت تعارض ها را دارند.طبق تحقیقات صورت گرفته، افرادی که با بهترین دوست خود ازدواج می کنند، خطر طلاق را تا 70 درصد کاهش می دهند.
معیارهای اصولی و مناسب برای ازدواج
- تفاوت های ظاهری دو نفر به حد چشمگیر نباشد.
- از نظر تفکرات مذهبی دو نقطه مقابل یکدیگر نباشند.
- دیدگاهشان نسبت به زندگی به هم نزدیک باشد.
- دیدگاه های دو خانواده، از نظر زمینه های مذهبی، سیاسی، اجتماعی و … به یکدیگر نزدیک باشد.
- در خانواده طرفین، مرد سالاری یا زن سالاری مطلق وجود نداشته باشد.
- هر دو طرف از نظر سن و سال متناسب باشند.
- از لحاظ طرز تفکر و اندیشه اجتماعی به یکدیگر شبیه باشند.
- فرهنگ و دیدگاه مالی یکسان داشته باشند.
- هر دو نفر استقلال رای داشته باشند.
- در زمینه آداب و رسوم بین زوجین تناسب وجود داشته باشد.
- از نظر میزان تحصیلات، اختلاف فاحش وجود نداشته باشد.
- در انتخاب محل سکونت دو نفر با یکدیگر تفاهم داشته باشند.
سخن پایانی
مرکز مشاوره ای در شرق تهران (محدوده پیروزی و قیطریه) با مدیریت دکتر محمد پیروزی تاسیس شده و با تیمی از بهترین رواندرمانگران برای تامین نیاز مراجعین آماده خدمات رسانی است.
در این مرکز برای انواع مشکلات و اختلالات روانشناسی، زناشویی، مشکلات فردی و بین فردی و … تست های دقیق و تخصصی توسط خانم دکتر سمیرا ابراهیم در نظر گرفته شده تا به دقیق ترین تشخیص دست یافته و در نهایت بهترین مداخله در جهت بهبود، انجام شود.
دریافت نوبت:
شماره تماس یپروزی: ۰۲۱۷۷۴۳۱۶۴۹
شماره تماس قیطریه: 02126456903
ساعات کار
روزهای هفته | 8:00 – 17:00 |
پنج شنبه | با هماهنگی |
جمعه | تعطیل |
تماس:۰۲۱-۷۷۴۳۱۶۴۹
آخرین مطالب
هدف از مشاوره شغلی چیست و چه اصولی دارد؟
مشاوره شغلی همانطور که می دانید با توجه به تغییرات پیش آمده و پیشرفت تکنولوژی، در جامعه امروزی مشاغل گسترده با تنوع بالا به وجود آمده است که همین گستردگی تا حدی باعث سردرگمی [...]
آدمهای نفهم چه ویژگی دارند؟
از کجا بفهمیم آدم نفهمی هستیم؟ در زندگی همه ما انسان ها دوره ای وجود داشته که تصور کنیم تمامی آدم های دور و اطرافمان در امور خود نهایت حماقت را به کار می [...]